Cross-over 'Deadpool' en 'Gambit' met 'X-Men'-filmuniversum

Alle toekomstige films houden rekening met de gevolgen van 'Days Of Future Past'.

In 2016 verschijnen er maar liefst drie films in het X-Men filmuniversum van 20th Century Fox. Eén van de drijvende krachten achter de films is schrijver en producent Simon Kinberg. Tegenover MTV liet hij weten dat de films zeker niet losstaand blijven.

"Er zal interactie zijn tussen de verschillende personages in de verschillende films," aldus Kinberg die hiermee bevestigt dat er een kruisbestuiving zal plaatsvinden tussen de huidige/toekomstige X-Men films en films rond de superheldendaden van voornamelijk een enkel personage.

"Met Days Of Future Past hebben de tijdslijn in zekere zin gereset en alles wat vanaf nu na 1973 gebeurt wordt de nieuwe norm. Dus de Gambit-film, de Deadpool-film, zal bestaan in een wereld die onderkend wat er is gebeurd in Days Of Future Past en daarna. Dit betekent niet dat ze altijd interactie hebben met elkaar, ze zullen namelijk niet altijd in alle films zitten. Maar ze moeten bestaan binnen dezelfde regels."

Dit is uiteraard goed nieuws (en lijkt uiteraard veel op Marvel Studios' MCU), aangezien de vorige films niet altijd even lekker op elkaar aansluiten. Waarschijnlijk wordt er met X-Men: Apocalypse een echte aftrap genomen voor een samenhangend X-Men filmuniversum. In deze X-Men film krijgen namelijk de nodige jonge bekende X-Men personages een herintroductie.

Deadpool debuteert eind februari 2016, Apocalypse draait vanaf 19 mei 2016 in de bioscoop en Gambit volgt enkele maanden later.



NieuwsFilm

meest populair