Blu-Ray Review: The Wedding Ringer

Voor de liefhebbers van Kevin Hart; op een nette Blu-ray uitgave.


Regie: Jeremy Garelick | Cast: Kevin Hart (Jimmy Callahan / Bic), Josh Gad (Doug Harris), Affion Crockett (Reggie / Drysdale), Kaley Cuoco-Sweeting (Gretchen Palmer), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: geen

Acteur en komiek Kevin Hart draait ondertussen al wat jaartjes mee in Hollywood. Pas de afgelopen jaren kruipt hij steeds meer naar de voorgrond. In de komedie The Wedding Ringer van regisseur Jeremy Garelick was de grappenmaker zelfs het belangrijkste gezicht. Na films als Ride Along en het recentere Get Hard boekt Hart ook succes met deze romantische komedie, zwak ontvangen bij de critici en zeer redelijk bij het publiek.

Synopsis

Doug Harris is een sympathieke maar sociaal onbeholpen toekomstige bruidegom met een probleem: hij heeft geen getuige. Met nog minder dan twee weken te gaan voor hij met het meisje van zijn dromen trouwt, wordt Doug doorverwezen naar Jimmy Callahan, eigenaar en CEO van Best Man, Inc., een bedrijf dat flatterende getuigen levert voor klungelige mannen. Wanneer ze proberen met de zwendel weg te komen volgt een hilarische bruiloftskomedie. Onverwachts ontstaat er een bromance tussen Doug en zijn nepgetuige Jimmy.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Wedding Ringer behoorlijk rotten met 27 procent. De IMDb noteert een veel betere 6,7 bij 39 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de romkom ook met een 6,5 (Stem zelf). Er is geen recensie verschenen op FilmTotaal, aangezien de film niet op het Nederlandse witte doek heeft gedraaid.

Box Office

Het productiebudget van The Wedding Ringer bedroeg zo'n $23 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de komedie een prima $20,6 miljoen en eindigde op een nette $64,5 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een iets hogere $79,8 miljoen.


Film: The Wedding Ringer | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Audiocommentaar bij scenes uitgekozen door regisseur Jeremy Garelick en Josh Gad | Line-o-rama | Overgebleven beeldmateriaal | Verwijderde scenes | Videoclip van Aloe Blacc - "Can you do this" | EAN: 8712609650617 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Wedding Ringer zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor één van de weinige filmposters.

Beeld & geluid

Sony Pictures levert veelal prima Blu-ray schijven af en ook deze schijf stelt niet te leur. De kleuren en scherpte zijn zoals we mogen verwachten van een Hollywood-productie en in dit geval is het beeld spatzuiver en vrij van enige beeldvervuiling. Ook netjes zijn de donkere scènes, met mooi zwarte beelden en prima detailweergave. De DTS-HD surroundtrack doet het ook prima, met goed verstaanbaar dialoog en zo nu en dan muzikale ondersteuning.

Extra's

Bij het bonusmateriaal zijn er veel verwijderde scènes te bekijken, onder het kopjes Deleted scenes en - op een meer grappige manier - de Outtakes. En ook onder Line-O-Rama zien we meer beelden vanuit de film, alleen dan opnames voor herkenbare scènes die wat anders verliepen dan gepland. In Going to the Chapel of Love kijken de cast en crew terug op hun eigen herinneringen op huwelijken en dan is er ook nog de videoclip Can You Do This van Aloe Blacc. Wil je meer inhoud, dan stem je af op de track met het audiocommentaar van Jeremy Garelick en Josh Gad.

Een toch best aardige Kevin Hart-romkom; op een prima Blu-ray schijf

Komende jaren zijn we nog niet af van Kevin Hart. En heel erg is dat niet. De snelle grappenmaker gaat namelijk - net als in The Wedding Ringer - niet te vaak over-the-top. Begin volgend jaar staat hij weer tegenover Ice Cube in Ride Along 2 en in 2016 is hij ook te zien naast The Rock en Aaron Paul in de spionagekomedie Central Intelligence. Vervolgens leent hij zijn stem aan de animatiefilms The Secret Life of Pets (2016) en Captain Underpants (2017)

Deze Blu-Ray uitgave van Sony Pictures Home Entertainment is erg netjes, met prima beeld en geluid en flink wat bonusmateriaal. Een mooie uitgave voor een film die de Nederlandse bioscoopzalen niet heeft weten te halen. Hieronder de online featurette 'Meet Bic Mitchum':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair