Sam Mendes over Blofeld in 'Spectre'

Hij kan niks bevestigen maar ontkent het ook niet?

Er wordt al heel lang gediscussieerd over de rol van acteur Christoph Waltz in James Bond-film Spectre. Zijn personage is door regisseur Sam Mendes aangekondigd als Franz Oberhauser, maar gezien zijn grote rol in Bonds verleden en belangrijke positie in de organisatie Spectre, verwachten velen dat hij in het echt Ernst Stavro Blofeld speelt.

In een interview met Empire ging Mendes in op de geruchten. ”Het B-woord! We hebben het er altijd voer,” vertelde hij. ”Het is een geweldig figuur uit de Bond-klus. Er heeft altijd een groot spook boven de film en de franchise en dat is Blofeld, en hij is de superschurk. Meer dan dat ga ik niet vertellen.”

Maar: ”Er is iets groots waar de film heen beweegt. Er zijn dieptebommen die je hopelijk niet aan ziet komen.” En mocht hij wel Blofeld zijn, verwacht Mendes geen grote terugslag. Hij begrijpt ook niet helemaal dat mensen kritisch waren over de onthulling van Star Trek Into Darkness over de werkelijke identiteit van Benedict Cumberbatchs John Harrison.

”Waarom was er een terugslag?” begon Mendes. ”Er is ook een narratief. Het benoemen van het personage is deel van het verhaal. Het publiek kan en zou geen – en ik bevestig of ontken hiermee niets – informatie moeten krijgen die de personages niet hebben. En om spanning in het narratief van een verhaal te bewaren, dat een erkenning is van de iconografie van Bond over de jaren, is cruciaal. Anders haal je het publiek uit het verhaal, nog voordat het begonnen is.”

De boel gaat gelukkig snel onthuld worden: de film gaat op 29 oktober in première.



NieuwsFilm

meest populair