Titel 'Prometheus 2' is 'Alien: Paradise Lost'

De film lijkt toch grote connecties te hebben met de oorspronkelijke franchise.

Nadat Ridley Scott eerder onthulde dat de Prometheus-franchise pas na drie of vier films een connectie krijgt met de Alien-franchise, verrast de regisseur ons nu met de titel van Prometheus 2. De film heeft nu de titel Alien: Paradise Lost gekregen, waarmee de connectie maar al te duidelijk is.

De titel is een verwijzing naar het beroemde gedicht Paradise Lost van de Engelse dichter John Milton. Zijn meesterwerk gaat over de val van de mens en dat is natuurlijk een thema in de franchise van Ridley Scott. Daarnaast verwijst Elizabeth Shaws (Noomi Rapace) naar de plek waar de doden heen gaan in de film.



Toch lijkt de connectie wel dieper te gaan dan alleen een verwijzing. ”We gaan terug naar het waarom en het hoe en wanneer het beest uitgevonden is,” vertelde Scott over de titel. ”We gaan terug via de achterdeur van de eerste Alien, die ik dertig jaar geleden maakte.”

De film gaat zich dan ook afspelen op de thuisplaneet van de Engineers. Die heeft de tijdelijke naam Paradise gekregen. Er zullen nieuwe monsters op die planeet leven, niet alleen de beroemde Aliens van H.R. Giger, maar ook andere wezens, zoals we die zagen aan het einde van Prometheus.

In februari beginnen de opnames van Alien: Paradise Lost, met hoofdrollen voor Noomi Rapace en Michael Fassbender. Wat de nieuwe titel betekent voor de Alien-film van Neill Blomkamp is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair