Ridley Scott over 'Alien: Paradise Lost': Xenomorphs, Ripley en meer!

En hoe zit het met 'Alien 5'?

Van de week werd bekend dat het vervolg op Prometheus de titel Alien: Paradise Lost heeft gekregen. Hiermee wordt overduidelijk dat er wordt opgebouwd naar de allereerste Alien-film uit 1979, Scotts eigen Alien. Filmmaker Ridley Scott sprak met Empire Online en gaf nieuwe details prijs over Paradise Lost.

Tegenover Empire zei Scott het volgende over de film: "Jaren geleden dacht ik veel na over wat Alien 2 had kunnen zijn. Ik had flink wat ideeën. Ik ben altijd al geobsedeerd geweest waarom dat ding [de xenomorph] was gemaakt, door wie en met welk doel? De planeet waarop het leefde - en ik keek er met een duister oog naar - zou Paradise heten. Paradise is een erg onheilspellende wereld."

Ook makkte Scott duidelijk of het meer een Alien-film wordt of een Prometheus-film: "Het is zo ongeveer Prometheus 2. Het is helemaal hetzelfde verhaal. Maar het was altijd al in de maak met de titel Alien: Paradise Lost. Uiteraard neemt Prometheus ons me richting de eerste Alien... Ik heb zelfs connecties met Ripley in Paradise Lost, maar ik ga niet zeggen welke."

Volgens Scott gaat de reeds geplande titelloze vijfde Alien-film van Chappie-regisseur Neill Blomkamp ook door. "Ik produceer die film," aldus Scott "Het plan is om die hierna te doen. Alien: Paradise Lost gaat eerst. Het heeft een grote verbondenheid met Ripley. Het heeft een andere insteek en is meer een vervolg. Ik kom van achteren."

Zien we de Xenomorph terug in het vervolg op Prometheus, iets dat Scott altijd ontkende? "We gaan zien wie het hebben gehaald, en waarom. Dat is wat interessant is." En hoe zit het met de rol van Michael Fassbender? Gaan we meer van hem zien dan alleen zijn hoofd? "Het wordt beter dan dat. Ik heb een erg gaaf groot idee. Het is echt geweldig. Jullie zullen moeten afwachten..."

Alien: Paradise Lost staat gepland voor 30 mei 2017.



NieuwsFilm

meest populair