Del Toro maakt indie-film voor uitgestelde 'Pacific Rim 2'

De regisseur en studio geven duidelijkheid: 'Pacific Rim: Maelstrom' blijft in ontwikkeling.

Eindelijk is er meer duidelijk over de status van Pacific Rim: Maelstrom. Naar verluidt zou het vervolg op Pacific Rim zijn uitgesteld, mogelijk zelfs gecanceld. Het eerste blijkt nu waar te zien. Guillermo del Toro liet dit weten tegenover Variety en kondigde gelijk een nieuwe film aan.

Volgens Del Toro is het een storm in een glas water. "Wat mij betreft is de film niet gecanceld, alleen uitgesteld. Op dit moment moeten we een script en een budget koppelen en dit presenteren aan Universal en Legendary. Zij zullen een besluit nemen."

Zijn verhaal werd bekrachtigd door Jon Jashni van Legendary Pictures: "De film blijft in ontwikkeling en we werken nog steeds samen met hem." Universal heeft de eerdere bepaalde verschijningsdatum (4 augustus 2017) van Pacific Rim: Maelstrom overigens al wel officieel uit de boeken gehaald en daar Pitch Perfect 3 voor in de plaats gezet.

In aanloop op een definitief besluit van de studio's zal Del Toro zicht focussen op een nieuw, kleinschaliger project. Volgens Variety wordt dit een kleine, onafhankelijk gefinancierde film waarover Del Toro niets kwijt wilde.



NieuwsFilm

meest populair