Matthew Vaughn regisseert 'I Am Pilgrim'

De spannende spionagethriller van Terry Hayes (Mad Max: The Road Warrior) komt naar het witte doek.

Regisseur Matthew Vaughn (X-Men: First Class, Kingsman: The Secret Service) heeft getekend om voor MGM het boek I Am Pilgrim van Terry Hayes te verfilmen. De productie moet in 2016 van start gaan, en geproduceerd worden door Vaughn, Lloyd Braun en Andrew Mittman. Het scenario wordt geschreven door Hayes zelf, die in het verleden mee schreef aan films als Mad Max 2: The Road Warrior. De productie gaat in 2016 van start.

De synopsis van het boek luidt als volgt: "Pilgrim is de codenaam voor een man die niet bestaat. Hij is de adoptiezoon van een rijke Amerikaanse familie en was ooit het hoofd van een geheime spionage-eenheid van de Amerikaanse overheid. Nu is hij gepensioneerd, maar daaruit wordt hij teruggehaald voor een ongewoon onderzoek. Uiteindelijk vindt hij zichzelf in een race tegen de tijd om de Verenigde Staten te redden van vernietiging."

Het boek was vorig jaar dé zomerthriller en werd in meer dan 30 talen uitgebracht. Ook hier in Nederland was het onder de titel Ik ben pelgrim een groot succes. Wanneer de film precies uit komt in de bioscoop is niet zeker. Wel weten we dat MGM erg blij is met Vaughn. "We zouden niet enthousiaster kunnen zijn dan met een geweldige filmmaker als Matthew, die voor ons Ik Ben Pelgrim naar het witte doek brengt," vertelde Jonathan Glickman, de baas van MGM. "Zijn gevoel voor film, gecombineerd met het ongelofelijke verhaal van Terry Hayes, geeft ons een ideaal team om dit personage naar het wereldwijde publiek te brengen."



NieuwsFilm

meest populair