Kevin Feige uitgebreid over Marvels Phase Three & Four

Er zijn veel grote plannen.

Maak je op voor héél veel Marvel-nieuwtjes. Studiohoofd Kevin Feige heeft een hele reeks kleine aankondigingen gedaan rond de franchise. Zo ging hij uitgebreid in op Captain America: Civil War, Doctor Strange, het maken van drie films per jaar en wat er na de Infinity War-films te gebeuren staat.

Captain America: Civil War
”Het is echt een Cap-verhaal,” vertelde Feige over deze film. ”Het is heel erg een vervolg op The Winter Soldier. Terwijl dat conflict zich opbouwt, wordt het getoond als een conflict tussen Cap en Tony.” Niet dat de rol van Robert Downey Jr.’s Tony Stark helemaal uitgespeeld is aan het begin van de film. ”Hij betaalt nog steeds voor alles. Hij is nooit ver weg en betaalt voor die hele operatie in het pakhuis van zijn vader, zoals we in Ant-Man leerden. Ik denk dat we een Tony gaan zien die meer verantwoordelijkheid op zich probeert te nemen. Er zijn dingen die gebeuren tussen de films in, waar we over leren in Civil War, die het nog persoonlijker maken.”

Spider-Man
Feige is erg blij met de toevoeging van Spider-Man (Tom Holland) aan het Marvel filmuniversum. ”Die deal maken met Amy [Pascal] en Michael Lynton en Tom Rothman bij Sony was geweldig om te doen. Het was echt fantastisch. Op een persoonlijk vlak betekent het veel voor me, want ik denk dat we geweldige dingen kunnen doen met Spider-Man. Er is iets heel unieks aan hem in de comics en hij kan daardoor een groot doel dienen in ons universum. Het is niet dat hij de enige superheld in de wereld is, maar hij is wel compleet anders dan de rest in het Marvel universum.”

Visioenen in Age of Ultron
Een belangrijk deel van Age of Ultron was een reeks visioenen die Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) aan het team geeft. ”De vraag is, terwijl we richting Infinity War gaan, of die visioenen letterlijk waren. Waren het je ergste angsten? Of is het een toekomstvoorspelling? Dat is iets wat we gaan verkennen in Infinity War. Maar we moeten nog uitzoeken in hoeverre ze letterlijk waren of niet. Ik denk dat het meer dan alleen angstbeelden waren.”

Infinity War
Phase Three zal als grote klapper een tweedelig verhaal vertellen met de Infinity War-films. Het verhaal daarvan blijkt al grotendeels gepland te zijn. ”In brede zin. Maar sommige superspecifieke dingen liggen ook al vast. Maar voor het grootste deel is de boel breed genoeg gepland en los genoeg om tijdens het maken van de vier of vijf films voordat we bij Infinity War aankomen, genoeg speelruimte te hebben.”

De Guardians zullen zich overigens snel bij de aan Aarde gebonden helden voegen. "Thanos en de Infinity Stones vormen het verbindend weefsel tussen al deze films en vooral de Guardians. Dus ik denk dat ze snel een crossover zullen maken naar die sector van het Marvel universum. Wanneer of dat het deze specifieke personages zijn moeten we nog zien."

Phase Four
De boel eindigt natuurlijk niet met Infinity War. Marvel gaat daarna verder en blijkt daar ook al over na te denken. ”Ik denk dat het zeker het einde is van deze versie van de Avengers,” werd verteld. ”Het is niet het einde van het Marvel filmuniversum, maar zeker wel het einde van een deel ervan. We proberen nog uit te zoeken wat dat precies gaat betekenen.”

Een aspect dat in elk geval gaat veranderen is de verhouding tussen de films en televisieseries. ”Het is onvermijdelijk dat het op een bepaald moment gaat veranderen,” vertelde Feige daarover. Het is nu vooral vaak moeilijk om de gebeurtenissen in de films goed te verwerken in de series. De timing is daardoor vaak erg moeilijk. ”Soms als we een film beginnen te maken, is een seizoen al halverwege. En tegen de tijd dat de film uitkomt, zijn ze klaar met het tweed een beginnen ze met het derde seizoen.”

One-shots
Daar wordt nog altijd over nagedacht. "Maar het universum is groot. We maken straks drie films per jaar en ik weet niet zeker hoe we dan verder kunnen met de one shots. We hebben een relatief klein team en voelen ons op ons gemak met het maken van drie films per jaar, maar het gaat dus om het vinden van de tijd en de juiste plek."

Casting aankondigingen
De komende tijd zal Feige nog een boel verrassingen voor ons hebben. ”Ik denk dat we de komende maanden veel casting aankondigingen zullen hebben,” vertelde Feige. ”Nog voor het einde van het jaar. Ik denk zowel voor Thor: Ragnarok als Guardians of the Galaxy, Vol. 2 en nog wat andere films.”



NieuwsFilm

meest populair