Mel Gibson deelt eerste blik op 'Hacksaw Ridge'

Daarnaast zijn er behoorlijk wat namen aan de cast toegevoegd, waaronder zijn 25-jarige zoon.

Acteur/regisseur Mel Gibson heeft op de 21ste van september de camera's aangezet om zijn volgende film vast te leggen: Hacksaw Ridge. Een oorlogsdrama met hoofdrollen voor Andrew Garfield, Vince Vaughn en Sam Worthington. Gibson heeft nu een eerste beeltenis openbaar gemaakt en aansluitend nieuwe namen aangekondigd die in zijn nieuwste film zullen opdagen. Het gaat om Teresa Palmer, Rachel Griffiths, Luke Bracey en Richard Roxburgh.

Het verhaal, gebaseerd op ware feiten, draait om Desmond Thomas Doss (Garfield), een Amerikaanse soldaat en tevens de eerste dienstweigeraar die een Medal of Honor ontving voor zijn heldendaden. Namelijk voor zijn plichten als verpleegkundige. Doss achtte de Tweede Wereldoorlog een nutteloze, evenals de talloze doden die plaatsvonden. Hij was de enige Amerikaanse soldaat die aan de frontlinie vocht zonder een wapen. Tijdens de slag om Okinawa redde hij 75 mannen en werd daarbij verwond door een granaat en een sluipschutter. De beste man vertrok naar het hiernamaals in 2006, op 87-jarige leeftijd.



Vaughn zal Sergeant Howell spelen, die de nieuwe soldaten moet klaarstomen, en Worthington treedt op als Captain Glober, het hoofd van de 77th Sustainment Brigade. Teresa Palmer zal het liefje van Doss belichamen, Rachel Griffiths zijn moeder, en Luke Bracey en Richard Roxburgh mengen zich ook in militaire zaken. De 25-jarige zoon van Gibson, Milo, mag ook meedoen, en zal zodoende zijn eerst filmrol vervullen.

Het scenario van Hacksaw Ridge is afgerond dankzij Gregory Crosby, Robert Schenkkan en Randall Wallace. Lionsgate zal de oorlogsfilm distribueren. Ergens volgend jaar kunnen we de opvolger van Apocalypto in de bioscopen aanschouwen.



NieuwsFilm

meest populair