Jessica Chastain vindt vrouwelijke superhelden te seksistisch

Hun outfits en uiterlijk zouden daarop wijzen.

Filmstudio's hoeven voorlopig niet aan Jessica Chastain (Crimson Peak) te vragen of zij voor hen op wil treden als een superheldin, want de actrice heeft tegenover RadioTimes aangegeven dat Hollywood ze te seksistisch neerzet. Zo zouden ze te veel als fotomodellen optreden in hun strakke en onthullende uniforms. Toch zijn er ook heldinnen die de 38-jarige Amerikaanse wel kan waarderen.

"Als je naar films als 'Elektra' en 'Aeon Flux' kijkt, dan valt het probleem op dat studio's hun stoere vrouwen heel erg seksualiseren. Ze moeten in een soort catsuit paraderen. Maar als je naar de meest fantastische vrouwelijke rollen kijkt, zoals Ripley in 'Alien', dan zie je een hele sexy vrouw zonder te veel make-up. Ze heeft een T-shirt en jeans aan. Haar bekwaamheid is wat haar zo sexy maakt."

In hetzelfde interview vertelde ze dat de rol van bevelhebber Melissa Lewis in The Martian haar aantrok omdat ze een uitstekende leider is. De rol moet daarnaast wat aan te bieden hebben en enige diepgang bezitten, wil ze het overwegen om een heldin te spelen.

Ze vervolgt: "Als het vrouwelijke personage niet even interessant is als het mannelijke karakter, dan heb ik er geen belangstelling voor. Linda Hamilton in 'Terminator 2' was ongelofelijk. Ik herinner me haar openingsshot, dat ze pull-ups doet in een tank top. Als klein meisje keek ik naar haar en dacht: 'Dit is geweldig. Ik wil haar zijn.'"



NieuwsFilm

meest populair