Cast & crew 'The Scorch Trials' in de problemen om diefstal

Er zouden heilige artefacten gestolen zijn van een oude Indiaanse begraafplaats.

Acteur Dylan O'Brien kan zichzelf wel voor zijn hoofd slaan. Van de week onthulde hij in het programma Live! With Kelly and Michael dat de cast- en crewleden van The Scorch Trials (het vervolg op The Maze Runner) oude en onschatbare voorwerpen hebben gestolen van een begraafplaats in New Mexico. Daar vonden in de stad Albuquerque enkele opnames plaats en nu zijn de inwoners een petitie op website Care2 gestart om de objecten terug te vorderen en een excuses te ontvangen.

De 24-jarige Amerikaan legde uit in de show: "We hebben in New Mexico gefilmd, in de bergen. Daar was nog nooit eerder gefilmd. Ze gaven ons een grote speech toen we daar aankwamen: 'Neem niets mee. Respecteer het terrein.' Ze waren zeer strikt wat betreft afval dumpen, en er mochten ook geen artefacten meegenomen worden, zoals stenen, schedels enzovoort. En iedereen pakte wat, uiteraard."

Wat sommigen niet kunnen waarderen is de manier waarop O'Brien vervolgens grapjes maakt over een eeuwenoude vloek die de crew trof, nadat ze oneerbiedig te werk waren gegaan. "Binnen een week werden vijf acteurs door ongevallen geveld, zoals darmklachten, hoge koortsen en gebroken enkels." Ook O'Brien trof het niet. "Ze moesten me naar huis sturen, twee dagen voordat de opnames klaar waren, omdat ik griep had."

De petitie, welke je hier kan vinden, is momenteel door meer dan 46.000 mensen ondertekend. Daar kan je teruglezen dat de Indiaanse stam, het Pueblo volk, onteert en boos is. Het interview waarin O'Brien de daden opbiecht kan je terugvinden in het onderstaande fragment (vanaf 4:30).



NieuwsFilm

meest populair