'Twilight'-auteur herschrijft verhaal met geslachtsveranderingen

Stephenie Meyer wil aangeven dat Bella Swan niet een jonkvrouw in nood is.

Precies 10 jaar geleden kwam de goed verkopende Young Adult roman Twilight uit van Stephenie Meyer. Zoals velen zullen weten verschenen daarna nog 3 boeken, die allen verfilmd zijn en grootse successen waren aan de kassa. Nochtans heeft het schrijfwerk, evenals de verfilmingen, voldoende kritieken mogen innen. De waslijst is een grote, maar eentje waar Meyer zich bovenal aan stoorde was het feit dat hoofdpersonage Bella Swan een hulpeloos meisje genoemd wordt.

Om aan te tonen dat ze dat niet is, heeft Meyer besloten (voor het 10-jarige bestaan van de reeks) een nieuw verhaal te schrijven waarin de geslachten van Bella Swan, vampier Edward Cullen en weerwolf Jacob Black veranderd zijn. Het 400-pagina tellend schrijfsel is in de nieuwe druk van Twilight terug te lezen. Bella is omgedoopt tot Beau, terwijl de heren Edward en Jacob respectievelijk veranderd zijn in vrouwen genaamd Edythe en Julie.

In gesprek met Good Morning America onthulde Meyer meer over haar nieuwste schrijfwerk, wat ze Life and Death: Twilight Reimagined heeft betiteld. "Het heeft me altijd een beetje gestoord, want iemand die door superhelden omringd is, zal in nood verkeren. Wij bezitten hun krachten niet. Ik dacht: 'Wat als we het omdraaien en zien hoe het een jongen zou vergaan?' En weet je, het pakt min of meer hetzelfde uit. Tijdens het schrijven veranderde er meer, omdat de karakters iets veranderen. Maar het begint zeer gelijksoortig en het is uiteindelijk echt hetzelfde verhaal, gewoon een liefdesverhaal. Het maakt niet uit wie een jongen of een meisje is, het werkt altijd."

Of Meyer een goed punt maakt met haar nieuwe aanpak of niet, wij vragen ons eigenlijk in alle ernst af of The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 uit 2012 wel nu echt de laatste verfilming is in deze vruchtbare serie.



NieuwsFilm

meest populair