Daniel Craig schept verwarring rond toekomst als James Bond

Gaat hij nou wel of niet een nieuwe Bond-film maken?

Er wordt wat verwarring geschept rond de toekomst van Daniel Craig als James Bond. De acteur vertelde recent nog dat Spectre zijn laatste film als de beroemde Britse spion zou zijn, maar kwam daar later op terug en vertelde er nog één te maken en eigenlijk niet te willen stoppen. In een interview met Time Out London (dat hij in juli had) vertelde hij geen zin meer te hebben in een nieuwe film.

”Ik breek liever dit glas en snijd mijn polsen door,” antwoordde hij toen hem gevraagd werd of hij nog eens in een Bond-film wilde spelen. ”Nee, op dit moment niet. Helemaal niet. Het is prima zo. We zijn klaar en ik wil verder gaan. De komende twee jaar ofzo wil ik er niet over nadenken. Ik weet niet wat de volgende stap is. Ik heb geen idee. […] Als ik nog een Bond-film zou maken, is dat alleen voor het geld.”

De bron is opgedroogd wat Craig betreft: ”Ik heb elk idee dat ik ooit heb gehad voor een Bond-film in deze gestopt. De Bond-bank is opgedroogd. Als je me vraagt wat ik met een volgende Bond-film zou doen? Ik heb geen idee. De ruimte in gaan? Waarom niet! Ze hebben het al gedaan, maar laten we het gewoon nog eens doen.”

Het blijkt ook dat Sony oorspronkelijk het vervolg op Spectre meteen op wilde nemen. ”De studio wilde het zo snel mogelijk doen. Er was op een gegeven moment een gesprek waarin ze voorstelden twee films back-to-back op te nemen. Ik zei gewoon: “Jullie zijn compleet gek geworden.” Maar op de vriendelijkst mogelijke manier.”

En wie hem op moet volgen? Het maakt hem niet uit. ”Het boeit me niet. Ik wens ze succes! Wat ik wil is dat als ik hiermee stop, de boel op een goede plek verkeert en mensen het op kunnen pakken om het nog beter te maken. Dus, maak het beter.” Zijn advies aan een eventuele opvolger is ook eenvoudig: ”Wordt niet slecht.”

Ondanks dat het een erg amusant interview is, moet wel benadrukt worden dat het gesprek in juli plaats vond, toen de opnames net afgerond waren. De acteur vertelde recent nog zich kapot te werken en dat het alsmaar zwaarder wordt. Maar: "ik blijf doorgaan zolang ik dat fysiek kan." Wellicht was hij dus gewoon uitgeput en had hij geen enkele zin om na te denken over de toekomst van de franchise. Tom Cruise deed hetzelfde trucje ooit na Mission: Impossible III, toen hij vertelde ter plekke zijn been te zullen breken als er een nieuwe film in de franchise aangekondigd zou worden. Het is dus niet zó gek.

Spectre draait vanaf 29 oktober in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair