Tachtig concurrenten voor Nederland bij de Oscars

'The Paradise Suite' neemt het op tegen tachtig andere inzendingen.

In totaal ontving Academy of Motion Picture Arts and Sciences 81 inzendingen voor een nominatie voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat betekent dat Nederland het dit jaar moet opnemen tegen tachtig andere landen om een nominatie in de wacht te slepen.

Nederland heeft als inzending The Paradise Suite van regisseur Joost van Ginkel. Deze film volgt een groep personages die op de een of andere manier met elkaar te maken hebben en in en rond Amsterdam zoeken naar geluk of een nieuw begin. Deze film beleefde zijn internationale premiere onlangs op het festival van Toronto.

De Academy maakt begin januari bekend welke vijf films uiteindelijk een nominatie zullen ontvangen. Vervolgens zal de Oscar in februari worden uitgereikt. Of onze inzending van dit jaar een grote kans maakt, valt te bezien. De reacties op de film in Toronto waren wisselend. De Hongaarse film Son of Saul wordt in ieder geval getipt als een mogelijke kanshebber voor een nominatie, aangezien deze op het festival van Cannes in de prijzen viel.



NieuwsFilm

meest populair