Charlize Theron vervult hoofdrol in 'The Gray Man' van de Russo's

Gaat Sony hun boekverfilming omtoveren tot 'The Gray Woman?'

Sinds 2010 is Sony Pictures bezig met het verwezenlijken van The Gray Man, het eerste boek in een spionageserie van auteur Mark Greaney. De gebroeders Russo schreven het scenario en waren ooit eens bevestigd als regisseurs, voordat ze overladen werden met Marvel-projecten. Brad Pitt was later in gesprek om de rol van protagonist Court Gentry te vervullen, een sluipmoordenaar en een legende. Dit is echter met de jaren naar de achtergrond weggevaagd en Deadline komt nu met het nieuws dat Sony weer plankgas aan het geven is. Charlize Theron zou voor dé of een hoofdrol getekend hebben.

Niemand weet namelijk zeker of de makers van plan zijn Court Gentry in een vrouw te veranderen. Het zou een opvallende, hoewel niet compleet verrassende aanpassing zijn. Sony klaarde hetzelfde trucje met Salt. Een rol die eigenlijk voor Tom Cruise bestemd was, werd nadien ingevuld door Angelina Jolie.

Momenteel bestaan er vier boeken omtrent het personage Court Gentry, Mark Greaney zou tevens bezig zijn het vijfde te pennen. In het eerste deel ontmoeten we Gentry, een voormalige agent van de CIA die zichzelf getransformeerd heeft tot de ultieme huurmoordenaar. Tijdens een missie in Syrië en Irak komt hij erachter dat een reddingsteam, dat hem komt ophalen, in feite een liquidatieteam is. Gentry slaat op de vlucht en moet op eigen houtje uitzoeken wat er aan de hand is en wie hij kan vertrouwen. Het scenario van Joe en Anthony Russo zou ook nog twee dochters van Gentry bevatten, waarvan hij niet eens wist die te hebben. In een race tegen de klok moet hij hen redden.

Het is allemaal nog enigszins wazig omtrent het castingnieuws en het plot dat toegepast zal worden. De Russo's produceren in ieder geval de adaptatie samen met Plan B, Shine en Roth Films. Een film of releasedatum is nog niet onthuld.



NieuwsFilm

meest populair