Waarom Johnny Depp geen Oscar wil winnen

Is er een kans dat hij wat binnensleept met 'Black Mass?'

Op het internet is het een befaamde grap dat Leonardo DiCaprio, die veel inspanning en toewijding aan zijn filmrollen schenkt, het geluk niet bezit om ooit een Oscar te winnen. Het is een bekroning die vele acteurs graag in ontvangst willen nemen, op één na. Tegen BBC's Newsbeat vertelde Johnny Depp, die op het moment lof krijgt voor zijn performance in Black Mass als crimineel Whitey Bulger, dat hij niet zozeer een prijs wil winnen. Het zou hem een naar gevoel geven.

"Weet je, ik wil nooit zo'n ding winnen. Ze hebben me voorheen eens genomineerd, twee of drie keer. Een nominatie is voldoende. Ik wil namelijk niet praten. Het idee van winnen betekent dat ik in een concurrentiestrijd verkeer met iemand, en dat doe ik helemaal niet. Ik houd voet bij stuk en doe wat ik wil doen. Dat vinden mensen soms niet leuk, maar dat geeft niet."

De nominaties voor Beste Acteur kreeg de 52-jarige voor zijn optredens in Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl, Finding Neverland en Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Voor de laatstgenoemde won hij een Golden Globe. Wie zelf wil bepalen of Depp een onderscheiding voor zijn rol in Black Mass verdient: het misdaaddrama draait vanaf vandaag in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair