'Edge of Tomorrow'-regisseur aan de slag met 'Gambit?'

Doug Liman heeft mogelijk zijn handen vol aan Tom Cruise.

X-Men-spinoff Gambit heeft het lastig. De superheldenprent hoort eigenlijk al bezig te zijn met de opnames, maar met het vertrek van regisseur Rupert Wyatt ligt het project momenteel stil. 20th Century Fox zou druk bezig zijn met het vinden van een vervanger en volgens filmjournalist Jeff Sneider probeert hoofdrolspeler Channing Tatum regisseur Doug Liman over te halen om de film te maken.

Ongeacht of het nieuwtje enige waarheid bezit lijkt het onwaarschijnlijk of Liman er wel de tijd voor heeft. Na hun coöperatie aan Edge of Tomorrow werken Liman en Tom Cruise nu aan de thriller Mena en mogelijk gaan ze ook een vervolg maken op de eerstgenoemde. Daarnaast hebben beiden mannen interesse getoond in de sciencefictionprent Luna Park. Universal Pictures kondigde tevens eerder aan dat Mena begin 2017 uitkomt en Fox heeft voor Gambit de releasedatum van 7 oktober 2016 geprikt. Aan projecten komt Liman dus niet te kort, maar wel aan tijd.



Hebben Fox en Tatum een goede kandidaat in Liman gevonden en moet de regisseur één (of meerdere) van de bovengenoemde projecten laten varen voor Gambit? Of is het beter om een geschiktere persoon te vinden, met veel tijd en energie beschikbaar? Hoewel deze mutantenfilm met enkele vertragingen kampt, kunnen we volgend jaar in ieder geval volop genieten van Deadpool en X-Men: Apocalypse.

NieuwsFilm

meest populair