Sylvester Stallone noemt 'Rocky' het enige juiste in z'n leven

Sylvester Stallone noemt 'Rocky' het enige juiste in z'n leven

En in 'Creed' optreden leekt hem ongepast.

Acteur/regisseur Sylvester Stallone is zeer kritisch op zichzelf. Tegen de LA Times onthulde hij dat zijn carrière niet is uitgepakt zoals hij wilde. Volgens de 69-jarige is zijn boksreeks als enige een succes. "'Rocky' is het enige wat ik juist heb gedaan. Ik zou zeggen dat 96% van mijn leven uit mislukkingen bestaat, maar zolang je die 4% goed krijgt, dan is dat alles wat je nodig hebt."

De Rocky-serie zal dit jaar een nieuw deel zien uitkomen, zij het onder een andere naam: Creed. De sportfilm zal tevens pas eind januari in Nederland uitkomen. Stallone's Rocky Balboa heeft het gehad met boksen, maar als hij de kans krijgt om Adonis Creed (Michael B. Jordan) te trainen, de zoon van zijn oude vriend en rivaal Apollo Creed, neemt hij de taak op zich. Het plot is een logische, hoewel Stallone er eerst niets in zag.

Regisseur Ryan Coogler stapte met het idee naar Stallone toe. Laatstgenoemde vertelde erover: "Ik was er fel op tegen, ik zag niet in hoe mijn karakter in dat domein zou passen. Uiteindelijk zei mijn manager: 'Voor een vent die Rocky heeft gespeeld, ben je 'n beetje een mietje.'"

De Expendables-ster is zeer trots op zijn vuistvechter. Als we het aan Stallone vragen is het niet simpelweg een karakter voor hem. "Er zijn bepaalde dingen die ik via Rocky kan uiten, zaken waar ik niet over kan praten als Rambo of wie dan ook. Rocky is heel erg prekerig. Hij praat continue. En dat is wat hij werkelijk is: een springplank voor de manier waarop ik 't leven zie of wens zoals ik het zou willen zien."



NieuwsFilm

meest populair