24e Bond-film 'Spectre' breekt nu al records

24e Bond-film 'Spectre' breekt nu al records

En dat mag ook wel voor een film die tussen de $250 miljoen tot $300 miljoen heeft gekost om te maken.

De 24e James Bond-film Spectre heeft in Groot-Brittannië een openingsrecord neergezet. In de eerste week noteerde de film maar liefst $63,8 miljoen. Nog nooit haalde een film zoveel op. Het vorige record was in handen van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uit 2004.

Ook in Nederland noteerde de film sterk met een omzet van maar liefst $3,7 miljoen, sinds afgelopen donderdag. Wereldwijd staat de teller ondertussen op $80,4 miljoen. De 007-film, mogelijk de laatste voor hoofdrolspeler Daniel Craig, kostte tussen de $250 miljoen en $300 miljoen (excl. promotiekosten) om te maken. Hiermee is het gelijk één van de duurste films ooit gemaakt.

Naar verwachting opent de film van Skyfall-regisseur Sam Mendes met zo'n $80 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. In de States is de film vanaf aankomend weekend te zien. De ontvangst blijkt overigens wel iets minder sterk te zijn als bij Skyfall. Op dit moment staat de Rotten Tomatoes-meter op 77% en noteert de IMDb een 7,6. Skyfall kwam uit op 93% en een 7,8. De FilmTotaal-recensie al gelezen?



NieuwsFilm

meest populair