Algemeen

Mick Garris werkt aan horror-anthologie 'Nightmare Cinema'

Één film, vijf segmenten, vijf bekende regisseurs.

door Rik Timmer om 12:35 in Algemeen
Masters of Horror-bedenker, en liefhebber van Stephen King-boeken, Mick Garris kondigde vorige maand aan een horrorfilm te gaan maken met vier andere regisseurs die allen een kort segment voor hun rekening nemen, in de stijl van Creepshow, Trick 'r Treat, V/H/S, Necronomicon en uiteraard Twilight Zone: The Movie. Nu weten we hoe de prent zal luiden en wie er deel aan nemen.

Garris meldde dat de opnames van Nightmare Cinema begin 2016 zullen beginnen. De vijf verhalen die tussen de 20 en 30 minuten vallen worden verzorgd door David Slade (30 Days of Night), Ryuhei Kitamura (Versus), Joe Dante (Gremlins), Alejandro Brugués (Juan of the Dead) en niet geheel verrassend Garris (Sleepwalkers) zelf.

Waar de 'unieke' vertelsels over gaan houdt Garris tot nader order geheim. Wel onthulde hij dat de bovengenoemde filmmakers naar scenario's van Sandra Becerril en Richard Christian Matheson gaan filmen. Slade en Garris bekommeren zich om hun eigen scripts.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Slade en Dante zijn goede regisseurs, maar Garris' films zijn meestal het toonbeeld van middelmatigheid. In Masters of Horror was zijn eigen bijdrage ('Chocolate' - ook naar een eigen verhaal) zo'n beetje de minst bijzondere. Maar hopelijk verrast hij een keer.

Cornish

Avatar

Heel erg cool! Mis horror stories als Tales from the Crypt en Creepshow. Een van mijn jeugdsentimenten.

Lijkt wel of er geen ruimte meer is voor Horror stories met alle Marvel shizzle en 80.000 remakes die ze maar blijven maken. Ik zou ze allemaal omruilen voor één nieuw seizoen Tales from the Crypt.

Spawn999

Avatar

Cornish "Heel erg cool! Mis horror stories als Tales from the Crypt en Creepshow. Een van mijn jeugdsentimenten.

Lijkt wel of er geen ruimte meer is voor Horror stories met alle Marvel shizzle en 80.000 remakes die ze maar blijven maken. Ik zou ze allemaal omruilen voor één nieuw seizoen Tales from the Crypt."


Net uit gekomen Tales of Halloween Smiley face

M0vieFreak

Avatar

Ik ben benieuwd. Kan iets goeds worden.

NieuwsFilm

meest populair