Biopic 'Russ & Roger Go Beyond' zit zonder regisseur

Biopic 'Russ & Roger Go Beyond' zit zonder regisseur

Creatieve verschillen tussen Michael Winterbottom en STX Entertainment zijn de boosdoeners.

Begin dit jaar vernamen we dat de biografische film omtrent filmcriticus Roger Ebert en sexploitation-regisseur Russ Meyer een stap verder was gekomen met de mogelijke casting van Josh Gad als Ebert, nadat Will Ferrell de rol van Meyer accepteerde. Inmiddels is Gad bevestigd, maar de regisseur die tussendoor aangenomen was - Michael Winterbottom - heeft het project nu verlaten. Hij en productiebedrijf STX Entertainment konden het niet eens worden over het eindproduct.

De biopic, momenteel in productie onder de werktitel Russ & Roger Go Beyond, wordt omschreven als een brutale komedie over twee buitenstaanders die Hollywood trotseerden door één van de eerste X-rated films ooit te creëren die door een grote studio werd uitgebracht. Tijdens het maken van de prent (Beyond the Valley of the Dolls) hebben de heren de tijd van hun leven.

Ebert en Meyer werden dikke vrienden nadat de eerstgenoemde een gunstige recensie schreef voor een film van Meyer. Daaropvolgend vroeg de filmmaker aan Ebert om samen met hem een scenario bijeen te schrapen. Het script van Russ & Roger Go Beyond is echter geschreven door Christopher Cluess, met aanpassingen door Winterbottom en de gebroeders Gibbons (Veep). Het is onbekend in welke mate het project nu achterloopt met het verlies van Winterbottom. Volgens TheWrap is STX Entertainment in ieder geval druk bezig met het vinden van een vervanger. Men verwacht een releasedatum van eind 2016 of begin 2017.



NieuwsFilm

meest populair