Jason Bateman naast Liam Neeson in drama 'Felt'

Jason Bateman naast Liam Neeson in drama 'Felt'

Film waarin het Watergateschandaal omtrent president Richard Nixon wordt blootgelegd.

Actiester Liam Neeson nam vorige week de taak op zich om FBI-onderdirecteur Mark Felt te belichamen in het waar gebeurde drama Felt, van scenarist/regisseur Peter Landesman (Parkland, Concussion). Diane Lane werd nadien aangesteld om zijn vrouw, Audrey, te spelen. Hierbij is de cast wederom gegroeid met het in dienst nemen van Jason Bateman (The Gift).

Laatstgenoemde zal als ene Charlie Bates optreden, een FBI agent die in de jaren 70 voor Felt werkte. Het verhaal draait om de Watergateaffaire, een politieke ordeverstoring waarbij inbrekers, in opdracht van de Republikeinen, bij het hoofdkantoor van de tegenpartij binnendrongen om zodoende informatie te vergaren, ten gunste van presidentiële kandidaat Richard Nixon. Naar verluidt was het een groep van vijf mannen die in 1972 tussen 28 mei en 17 juni documenten fotografeerden en afluisterapparatuur installeerden.

Twee journalisten van de Washington Post, Carl Bernstein en Bob Woodward, brachten de zaak aan het licht dankzij een klokkenluider met de welbekende naam Deep Throat. Langer dan dertig jaar hielden zij de ware identiteit van hun bron verborgen. Het was pas in 2005 dat Felt naar voren kwam en zijn rol in het Watergateschandaal bekendmaakte, wat tevens bekrachtigd werd door de bovengenoemde verslaggevers. De beste man overleed in 2008 op 95-jarige leeftijd.

Tom Hanks en Ridley Scott hebben eveneens interesse in de onderneming getoond en zullen fungeren als producenten. Volgend jaar in maart zullen de opnames beginnen.



NieuwsFilm

meest populair