'Suicide Squad' krijgt PG-13 rating

'Suicide Squad' krijgt PG-13 rating

En wat deed Jared Leto op de set?

Collider sprak uitgebreid met producent Charles Roven over David Ayers Suicide Squad. Hij ging in op de acteertechnieken van Jared Leto (Joker), de beoogde rating en nog veel meer. Het blijkt dat de film wel duister wordt, maar niet té. Warner Bros. wil toch een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken en een R-rating zou dat misschien te veel beperken.

”De bedoeling is om met de film een PG-13 rating te krijgen,” vertelde Roven. ”We willen dat deze films qua toon hetzelfde zijn, het is immers een gedeeld universum, althans, hoe we het nu zien. Maar nogmaals, we hebben geen strikte grenzen, want ondanks dat we zaken doen, betreft het wel creatieve ondernemingen, dus je wil de kans houden om van gedachten te veranderen, iets anders te doen, geïnspireerd te raken, want het complete proces van films maken draait om het krijgen van inspiratie en tegelijk een richting hebben waar je naartoe werkt. Dus ons plan is om alle films PG-13 te maken. In sommige gevallen zitten we op het randje, maar blijven we wel PG-13.”

Het is dus niet heel gek dat Suicide Squad ook PG-13 blijft. Roven heeft ook een punt als hij zegt dat het binnen een PG-13 rating mogelijk is om op het randje te lopen. Kijk maar naar The Dark Knight, een relatief duistere film. Dat Ayer aangetrokken is als regisseur voor Squad, maakt ook duidelijk dat er veel mogelijk is, want dit wordt de eerste PG-13 film die hij maakt.

Dan zijn er nog de verhalen over het acteerwerk van Leto. De acteur bleef gedurende de opnames geheel in karakter en gaf co-sterren levende ratten cadeau. Dat bracht volgens Roven de cast dichter bij elkaar. ”Weet je, het was anders, maar het was leuk. De groep wist het eerst niet zeker, want de AD’s moesten hem Mr. J noemen om hem op de set te krijgen [lacht]. En hij isoleerde zichzelf zoveel mogelijk van de rest van de groep, want dat was zijn personage, het doel van zijn personage, afgezien van wanneer hij met Harley was, of Harley probeerde mee te krijgen. Het was erg onderhoudend, goed voor veel plezier. Zijn isolatie zorgde juist voor een band in het Squad en dat wilden we.”

De film gaat in augustus 2015 in première.



NieuwsFilm

meest populair