Nieuwe titel voor 'Prometheus 2'

Nieuwe titel voor 'Prometheus 2'

En hoe belandde Ridley Scott in de regiestoel van The Martian?

Een kleine twee maanden terug werd bekend dat Prometheus 2 de titel Alien: Paradise Lost zou gaan krijgen. Regisseur Ridley Scott blijkt echter al een andere titel te hebben voor de Alien-prequel, namelijk Alien: Covenant.

Tijdens AFI Film Festival had de filmmaker een gesprekje met IndieWire. Ze spraken over hoe hij in de regiestoel belandde van zijn huidige sci-fi kaskraker The Martian. Daarbij liet hij de nieuwe titel van Prometheus 2 vallen:

"Ik was net van plan te starten met een project dat ‘Alien: Covenant' genoemd gaat worden en waarvoor de opnames in februari starten. We hadden wat uitdagingen met het script en toen ging de telefoon. Iemand zei 'luister, we hier iets dat al helemaal geschreven is met de titel The Martian' en ik zei 'Huh.' In een uur las ik het en in de middag sprak ik Fox en zei ik 'Ik moet met Drew spreken...'

Met Drew verwijst Scott naar Drew Goddard (The Cabin in the Woods, (2012) die het script schreef en aanvankelijk het sci-fi drama ook zou regisseren, maar de regiestoel verliet vanwege een agenda-conflict.

Alien: Covenant, waarin we gaan zien hoe de Engineers en hun Xenomorphs het de mensheid lastig gaat maken, staat gepland voor 30 mei 2017.



NieuwsFilm

meest populair