Geen tienerkomedies meer voor Seth Rogen

Geen tienerkomedies meer voor Seth Rogen

Het kan hem weinig donderen wat 18-jarigen tegenwoordig de dag doorstaan.

Ter promotie van de kerstkomedie The Night Before hield Cinema Blend een interview met acteur/scenarist Seth Rogen. Daarin onthulde de komediant dat hij hedendaags geen film als Superbad zou schrijven. Volgens hem bezitten alle films waaraan hij schreef een boodschap die ook betrekking heeft tot hem.

De bovenstaande komedie met Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse zou dus nu niet meer van toepassing zijn gezien hij 33 is. Hij pende ten slotte, samen met Evan Goldberg, op 13-jarige leeftijd zijn eerste scenario, om te zien of het naar een film kon leiden. Zodoende kwam Superbad stapsgewijs tot leven.

Rogen: "Ik denk dat we altijd films proberen te maken die persoonlijk voor ons zijn, en ook al zien ze er heel erg flauw uit, ze bezitten allemaal iets waar we ons sterk aan verbonden voelen. Ik zou vandaag de dag 'Superbad' niet kunnen schrijven en dat zou ik ook niet willen. Het kan me niet genoeg schelen wat 18-jarigen doen om daar een hoeveelheid tijd en energie aan toe te wijden. Soms spenderen we jaren aan het maken van deze films. Om enthousiast te blijven, gaan we voor de verhalen die ons het sterkst aantrekken, die ergens op reflecteren dat ons aangaat. Het is dan veel boeiender om aan ze te werken en gewoonlijk pakken ze dan beter uit."

Superbad staat nog steeds stevig in de schoenen, de meerderheid van de critici en het publiek kan de komedie, waarin vriendschap centraal staat, waarderen. Voor Rogen en Goldberg zal het tevens een belangrijke prent zijn, aangezien de karakters in enige vorm naar hun gestructureerd zijn. Zo trad Hill als Seth op, Cera als Evan en Mintz-Plasse als hun vriend Sam Fogell, oftewel McLovin.



NieuwsFilm

meest populair