Kenneth Branagh regisseert nieuwe 'Murder on the Orient Express'

Kenneth Branagh regisseert nieuwe 'Murder on the Orient Express'

De 'Thor'-filmmaker zal eveneens de hoofdrol op zich nemen, Hercule Poirot.

Agatha Christie's Belgische detective Hercule Poirot zal in de toekomst weer een naargeestige moord oplossen, zij het dat de doodslag al eerder verfilmd is. Het gaat om Christie's misdaadroman uit 1934, Murder on the Orient Express. Daarvan verscheen in '74 al een verfilming, evenals in 2001. Toen werd de bekwame speurder respectievelijk uitgebeeld door Albert Finney en Alfred Molina. Bronnen melden nu dat 20th Century Fox de taak aan Kenneth Branagh heeft gegeven om de adaptatie te verwezenlijken, zowel als regisseur als acteur.

Wanneer privédetective Hercule Poirot in Istanbul is, ontvangt hij een telegram waarin gevraagd wordt zo spoedig mogelijk naar Londen te vertrekken. Die avond neemt hij de luxetrein, de Orïent-Express. Na het instappen wordt Poirot door ene Mr. Ratchett benaderd, hij beweert dat zijn leven in gevaar is en vraagt om hulp. De detective slaat echter zijn aanbod af, met alle gevolgen van dien. Niet alleen hoort Poirot het verontrustende nieuws dat Mr. Ratchett in zijn slaap gedood is, ook is de trein vast komen te staan wegens een sneeuwstorm. Omdat de spanningen stijgen onder de passagiers, zit er voor de detective niets anders op dan de zaak te onderzoeken.

Branagh zal filmen naar een scenario van Michael Green (Blade Runner 2). Ook treedt hij op als producent, samen met Ridley Scott (Alien: Covenant), Simon Kinberg (X-Men: Apocalypse) en Mark Gordon (tv-serie Criminal Minds). Het is nog onbekend wanneer het filmen begint.



NieuwsFilm

meest populair