Samuel L. Jackson: Superheldenfilms kunnen zonder ons

Samuel L. Jackson: Superheldenfilms kunnen zonder ons

Liefhebbers zouden de avonturen voornamelijk bekijken vanwege de karakters.

The Hollywood Reporter hield pas geleden een rondetafelgesprek met zes welbekende acteurs, waaronder Michael Caine, Will Smith en Benicio Del Toro. Samuel L. Jackson, Marvels Nick Fury, was er ook bij en werd gevraagd of hij zich persoonlijk aansprakelijk voelde voor het succes van superheldenfilms. Het antwoord van de 66-jarige Amerikaan was verre van zelfingenomen.

"Die films hebben weinig met ons te maken," meldde Jackson. "Ze draaien om evenementen. Mensen houden van superheldenfilms en wij hebben het geluk dat we in ze mogen spelen, maar de films zijn niet van ons afhankelijk. Ze kunnen dat ooglapje om iemand anders heen doen en er zou niets veranderen. De groene gozer kan door iedereen gespeeld worden. Je verandert Terrence Howard in Don Cheadle en niemand merkt het op."

Tot op heden is het nog niet vaak nodig geweest om één bekendheid met een ander te vervangen. Naast de Terrence/Cheadle-gedaantewisseling heeft Mark Ruffalo het Hulk-stokje van Edward Norton overgenomen en mocht Zachary Levi in Thor: The Dark World de rol van Asgardiaan Fandral van Josh Dallas op zich nemen. Daarnaast zijn er ook al geruchten rondgegaan dat Chris Evans en Robert Downey Jr. in de toekomst mogelijk hun heroïsche vaardigheden voor iets anders willen verruilen. Wat betreft Evans heeft men al eerder laten weten dat er genoeg Marvel-karakters zijn die de nieuwe Captain America kunnen worden.

Wat vinden jullie? Zijn zulk soort veranderingen merkbaar? En bovenal: is het vervelend wanneer dat gebeurt? Samuel L. Jackson vermoedt in ieder geval dat niemand wakker zal liggen wanneer Fury door een andere acteur ingevuld wordt.



NieuwsFilm

meest populair