'Spectre' nu best bezochte film in Nederlandse bioscopen 2015

'Spectre' nu best bezochte film in Nederlandse bioscopen 2015

En passeert daarmee Minions.

Er is een nieuwe baas over de Nederlandse box office. Op dit moment is James Bond-film Spectre heer en meester en staat de film op de eerste plek in de ranglijst. Dat ten koste van Minions, die 13 miljoen euro ophaalde. Spectre trok echter in vijf weken tijd al meer dan 1,5 miljoen mensen naar de bioscoop en heeft al zo’n 15 miljoen euro opgebracht. En er komt voorlopig geen einde aan deze opmars.

De productie loopt namelijk 7,7% voor op de vorige film in de franchise, Skyfall. Die eindigde na meer dan 2 miljoen bezoekers getrokken te hebben op een recette van 18.862.913 euro. Skyfall staat daarmee op de derde plek van best verdienende Nederlandse films ooit. Spectre staat ondertussen al op plek 8 en zou zomaar eens de derde plek in kunnen nemen van zijn voorganger.

In Spectre gaat James Bond (Daniel Craig) op een niet-goedgekeurde missie. Hij onderzoekt de organisatie SPECTRE en komt erachter dat deze te maken heeft met zijn verleden. Specifiek is er Franz Oberhauser (Christoph Waltz) die daar een handje in blijkt te hebben. Geholpen door de mooie Madeleine Swann (Léa Seydoux) probeert Bond de plannen van SPECTRE te ontrafelen.



NieuwsFilm

meest populair