Eerste beelden 'Whiskey Tango Foxtrot' met Tina Fey en Martin Freeman

Eerste beelden 'Whiskey Tango Foxtrot' met Tina Fey en Martin Freeman

Ook Margot Robbie en Billy Bob Thornton zijn te zien in de satirische oorlogsfilm.

USA Today heeft een drietal afbeeldingen van Whiskey Tango Foxtrot gedeeld, een dramedy van Paramount Pictures die op satirische wijze de oorlog in Afghanistan en Pakistan onder handen neemt. De belangrijkste rol wordt door comédienne Tina Fey (30 Rock) ingevuld. Zij speelt Kim Barker, waarvan haar memoires The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan als grondslag gebruikt wordt voor deze prent. Robert Carlock (Saturday Night Live) schreef het scenario. De regie is uitgevoerd door het duo dat ons Focus en Crazy, Stupid, Love. bracht: Glenn Ficarra en John Regue.

De zwarte komedie volgt de bovengenoemde journaliste die naar de hoofdstad van Afghanistan - Kabul - gestuurd wordt voor haar werk als oorlogscorrespondente. Eenmaal aangekomen voelt ze zich als een vis op het droge. Weldra moet ze in Afghanistan en Pakistan diverse uitdagingen zien te overmeesteren tijdens de oorlogstijd. Daarnaast ontwikkelt ze een aparte relatie met een mede collega, de Schot Iain MacKelpie.







Fey wordt door een opvallende cast vergezeld. De bovengenoemde Schot wordt ingevuld door The Hobbit-acteur Martin Freeman, Margot Robbie treedt op als een Britse TV-journaliste (Tanya Vanderpoel) waar Kim bevriend mee raakt en Billy Bob Thornton belichaamt Hollanek, een generaal waar ze liever niet mee te maken heeft. Datzelfde geldt voor de lokale ambtenaar die Alfred Molina tot leven mag brengen. Hij bezit een verliefdheid voor Kim en draait daar niet subtiel om heen. Om haar het hof te maken tracht hij haar o.a. te leren schieten met vuurwapens.

Scenarist Robert Carlock probeert met zijn verhaal dezelfde toon als die van M*A*S*H en Catch-22 te hanteren. Whiskey Tango Foxtrot zal volgend jaar in de VS uitkomen, op de 4e van maart.



NieuwsFilm

meest populair