'Star Wars: The Force Awakens’ maakt waanzinnige start in de States [UPDATE4]

'Star Wars: The Force Awakens’ maakt waanzinnige start in de States [UPDATE4]

UPDATE 4: Openingsrecord Jurassic World houdt op zeker geen stand.

UPDATE 4: Volgens Deadline heeft Star Wars VII op zaterdag tussen de $65,5 miljoen en $68,7 miljoen opgehaald aan de Noord-Amerikaanse box office. Dit is opnieuw meer dan verwacht en er wordt geschat dat het openingsrecord uitkomt tussen de $238 miljoen en $244 miljoen. Na dit weekend heeft Jurassic World het record ($208,8 miljoen) dus op zeker niet meer in handen. Later vandaag volgt het wekelijkse box office bericht, ook met de wereldwijde openingsscore.

UPDATE 3: Met een omzet van $120,5 miljoen heeft Star Wars: The Force Awakens een historische premièredag aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's beleefd. Wereldwijd staat de teller al op zo'n $250 miljoen. Walt Disney heeft aangegeven een openingsweekend te verwachten van zo'n $220 miljoen. Andere deskundigen zetten in op $250 miljoen of meer. Geen record lijkt nog heilig.

UPDATE 2: Ondertussen verwacht Walt Disney Pictures dat The Force Awakens meer dan $100 miljoen noteert op de eerste dag. Met nog twee volledige dagen te gaan wordt nu gesuggereerd dat er wel eens $250 miljoen tot $275 miljoen (of meer) opgehaald gaat worden in het eerste weekend.

UPDATE 1: de opbrengst blijkt zelfs €57 miljoen te zijn. In andere delen van de wereld werd nog eens €72,7 miljoen opgehaald.

Vandaag is in de States Star Wars: The Force Awakens in première gegaan voor het publiek. Tijdens de nachtelijke vertoningen is - zoals was te voorspellen - gelijk een financieel record neergezet. De film van J.J. Abrams heeft volgens Variety in de eerste uren tussen de $50 miljoen en $55 miljoen opgehaald.

Met deze opbrengst wordt het vorige record verbrijzeld. Warner Bros.’ Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 stond sinds 2011 aan kop met $43,5 miljoen.

Het lijkt erop dat de zevende Star Wars-film aansluitend het dagrecord gaat pakken. Dit record staat ook op naam van laatste Harry Potter-film, met $91,0 miljoen. Vervolgens wordt er ongetwijfeld succesvol jacht gemaakt op het openingsrecord van het dit jaar verschenen Jurassic World: $208,8 miljoen (States) en $524,9 miljoen (wereldwijd).

En het mag gezegd worden dat het Walt Disney is gegund. De ontvangst blijkt overweldigend zowel bij de critici als het publiek en de studio heeft de centjes hard nodig om $4,05 miljard terug te verdienen. Dit bedrag werd in 2012 neergelegd voor de aankoop van LucasFilm.

The Force Awakens al gezien? Toets je mening aan de beoordelingen van twee van de FT-recensenten, die vier sterren en 4,5 ster gaven. Hieronder de altijd vermakelijke visie van YouTuber Jeremy Jahns:



NieuwsFilm

meest populair