Simon Pegg over de 'Star Trek Beyond' trailer

Simon Pegg over de 'Star Trek Beyond' trailer

Als fan van de sci-fi serie is hij er ook niet helemaal weg van, al begreep hij de Rock-'n'-Roll aanpak.

Hoewel de week om Star Wars lijkt te draaien konden ook fans van Star Trek zich gereed maken voor het aankomende 13e deel (getiteld Star Trek Beyond) middels een eerste officiële trailer. Doch waren de reacties zeer gemixt, voornamelijk vanwege de muziekkeuze (Sabotage van de Beastie Boys) en de getoonde stunts, welke men te veel aan de Fast & Furious-films deed denken - tevens ook gemaakt door regisseur Justin Lin. Acteur Simon Pegg, die zijn steentje bijdroeg aan het script, onthulde zijn gedachtes over het promotiemateriaal toen hij de première van The Force Awakens bezocht.

"Er zat veel actie in," geeft de 45-jarige Engelsman toe. "Het was verrassend. Het marketingpersoneel leek ermee te zeggen: 'Kom en zie deze film, er zit veel actie in en hij is leuk.' Terwijl er veel meer achter schuilt. Ik was er niet echt weg van, want ik weet dat er veel meer bij te kijken komt: het verhaal, uitdiepen van karakters en nog veel meer wat ik 'Star Trek dingen' noem. Maar, weet je, ze moeten een groot publiek aantrekken, ze moeten de grote drums aanslaan. Dus tegen de 'Star Trek' fans zou ik zeggen: 'Hou vol, wees geduldig.'"

Eerder liet filmmaker Justin Lin na het uitkomen van de trailer ook weten: "Nou, weet je, het is maar anderhalve minuut. We hadden ook andere trailers achter de hand, versies die meer traditioneel waren. Ik begrijp dat fanatiekelingen op de trailer reageren met 'Oh.' Maar met trailers plaats je een film van twee uur in een geringe tijdsperiode van anderhalve minuut, en wat ik wilde verduidelijken is dat we met deze film gewaagd te werk gaan en risico's nemen, of we succesvol zullen zijn of niet. Hopelijk hebben we dat in anderhalve minuut weten over te dragen."

Daarnaast gaf Lin toe dat de kritieken rondom Fast & Furious enigszins terecht zijn met deze trailer. "Toen ik de teaser zag had ik gelijk zoiets van: 'Ah, shit. Moesten jullie nou echt die motor erin plaatsen?' Dus ik begrijp het, ik begrijp het, heus."



NieuwsFilm

meest populair