Matt Damon over 'Bourne 5'

Matt Damon over 'Bourne 5'

Jason Bourne, a.k.a. David Webb, is twaalf jaar van de radar sinds Ultimatum.

Hoofdrolspeler Matt Damon heeft een nieuwe update gegeven over Bourne 5. Met Variety sprak hij onder meer over de huidige en toekomstige opnames en over het tijdstip waarop de film zich zo ongeveer afspeelt.

Hij en regisseur Paul Greengrass nemen de film sinds september op. De opnames vinden volgens Damon op dit moment plaats in Tenerife, waar de openingsscène wordt opgenomen welke zich in Athene afspeelt. "Daarna Engeland, een week in Berlijn en kort in D.C. Vervolgens gaan we naar Vegas voor de derde akte... Een autoachtervolging op de strip."

Ook liet hij weten wanneer de film zich afspeelt. Het derde deel The Bourne Ultimatum stamt namelijk alweer uit 2007. "Aangezien The Bourne Supremacy een verlengstuk is van The Bourne Ultimatum is het technisch gezien nog steeds 2004 in de films. Als de volgende in 2016 uitkomt, dan is het personage 12 jaren - in filmjaren - van de radar. Wat in de tussentijd is gebeurd, geeft het verhaal."

Naast Damon zijn er ook rollen voor Julia Stiles als het bestaande personage Nicky Parsons, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones en Vincent Cassel. De laatste speelt naar verluidt de voornaamste slechterik. Vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair