Ewan McGregor, Alec Guiness en Frank Oz ook in 'The Force Awakens'

En hoeveel kregen de hoofdrolspelers allemaal betaald?

Middels Entertainment Weekly (via Variety) is een tweetal hele leuke cameo’s in Star Wars: The Force Awakens onthuld. Het blijkt dat Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) en Yoda (Frank Oz) ook in de film zitten. Verder hebben we nog nieuwtjes over de salarissen van de hoofdrolspelers en blijkt dat de film al meer dan 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken heeft.

Cameo’s


Allereerst de cameo’s. In de film zit een uitgebreide flashback van Rey (Daisy Ridley), waarin flarden van gebeurtenissen getoond worden. Het blijkt dat in die scène ook Ewan McGregor, Frank Oz en zelfs Alec Guinness, die in de oorspronkelijke trilogie de rol van Obi-Wan speelde en in 2000 overleed, zitten.

”Je hoort een beetje van Yoda. Je hoort Luke roepen ‘Neee!’ van dat moment in ‘Empire’. En je hoort Obi-Wan op het eind zeggen: ‘Rey… dit zijn je eerste stappen,” vertelde regisseur J.J. Abrams. Het blijkt dat Guinness degene is die ”Rey” zegt. Middels slim knipwerk is dat woord in de film gezet. In een andere film zei de acteur ”afraid” en door daar een stuk van te nemen kon ook Guinness gebruikt worden. ”Dus als je Obi-Wan tegen Rey hoort praten, hoor je zowel Alec Guinness en Ewan McGregor.”

De salarissen

Dan is er een bericht van de DailyMail. Doorgaans niet de meest betrouwbare krant, maar het nieuws is wel interessant en zal waarschijnlijk wel in de realiteit gevestigd zijn. De Mail schrijft dat Harrison Ford voor de film ruim 30 miljoen euro kan verdienen. De acteur kreeg 23 miljoen euro om op te dagen, maar heeft ook recht op 0,5% van de totale winst.

Dat is een stuk meer dan regisseur Abams, die zo’n 4,5 miljoen euro overgeboekt heeft gekregen. Carrie Fisher mocht in totaal 1,4 miljoen euro bijschrijven. Acteur Mark Hamill zou ondanks zijn kleine bijdrage aan de film ook zoiets verdiend hebben. Daarmee kregen de oudgedienden véél meer dan de nieuwkomers. Daisy Ridley en John Boyega kregen elk om en nabij vier ton betaald. Zeer waarschijnlijk hebben ze wel allemaal recht op een deel van de winst, waarmee de lagere salarissen wel gecompenseerd zullen worden.

Bezoekers in Nederland

Tot slot het bezoekersaantal in Nederland. De film trok in de eerste vijf dagen 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen. Daarmee is het de beste weekendopening voor een film van Disney hier in Nederland. Woensdag beleefde de film overigens al de beste opening ooit in Nederland, toen trokken namelijk 68.000 mensen naar de bioscoop. Toch lijkt het record van Spectre overeind te blijven met het beste openingsweekend. De Bond-film verdiende 3,4 miljoen euro in zijn eerste weekend, terwijl The Force Awakens vermoedelijk rond de 3,1 tot 3,2 miljoen euro ophaalt.

NieuwsFilm

meest populair