Algemeen

Ewan McGregor, Alec Guiness en Frank Oz ook in 'The Force Awakens'

En hoeveel kregen de hoofdrolspelers allemaal betaald?

door Jim Pedd om 11:40 in Algemeen
Middels Entertainment Weekly (via Variety) is een tweetal hele leuke cameo’s in Star Wars: The Force Awakens onthuld. Het blijkt dat Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) en Yoda (Frank Oz) ook in de film zitten. Verder hebben we nog nieuwtjes over de salarissen van de hoofdrolspelers en blijkt dat de film al meer dan 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken heeft.

Cameo’s

Allereerst de cameo’s. In de film zit een uitgebreide flashback van Rey (Daisy Ridley), waarin flarden van gebeurtenissen getoond worden. Het blijkt dat in die scène ook Ewan McGregor, Frank Oz en zelfs Alec Guinness, die in de oorspronkelijke trilogie de rol van Obi-Wan speelde en in 2000 overleed, zitten.

”Je hoort een beetje van Yoda. Je hoort Luke roepen ‘Neee!’ van dat moment in ‘Empire’. En je hoort Obi-Wan op het eind zeggen: ‘Rey… dit zijn je eerste stappen,” vertelde regisseur J.J. Abrams. Het blijkt dat Guinness degene is die ”Rey” zegt. Middels slim knipwerk is dat woord in de film gezet. In een andere film zei de acteur ”afraid” en door daar een stuk van te nemen kon ook Guinness gebruikt worden. ”Dus als je Obi-Wan tegen Rey hoort praten, hoor je zowel Alec Guinness en Ewan McGregor.”

De salarissen

Dan is er een bericht van de DailyMail. Doorgaans niet de meest betrouwbare krant, maar het nieuws is wel interessant en zal waarschijnlijk wel in de realiteit gevestigd zijn. De Mail schrijft dat Harrison Ford voor de film ruim 30 miljoen euro kan verdienen. De acteur kreeg 23 miljoen euro om op te dagen, maar heeft ook recht op 0,5% van de totale winst.

Dat is een stuk meer dan regisseur Abams, die zo’n 4,5 miljoen euro overgeboekt heeft gekregen. Carrie Fisher mocht in totaal 1,4 miljoen euro bijschrijven. Acteur Mark Hamill zou ondanks zijn kleine bijdrage aan de film ook zoiets verdiend hebben. Daarmee kregen de oudgedienden véél meer dan de nieuwkomers. Daisy Ridley en John Boyega kregen elk om en nabij vier ton betaald. Zeer waarschijnlijk hebben ze wel allemaal recht op een deel van de winst, waarmee de lagere salarissen wel gecompenseerd zullen worden.

Bezoekers in Nederland

Tot slot het bezoekersaantal in Nederland. De film trok in de eerste vijf dagen 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen. Daarmee is het de beste weekendopening voor een film van Disney hier in Nederland. Woensdag beleefde de film overigens al de beste opening ooit in Nederland, toen trokken namelijk 68.000 mensen naar de bioscoop. Toch lijkt het record van Spectre overeind te blijven met het beste openingsweekend. De Bond-film verdiende 3,4 miljoen euro in zijn eerste weekend, terwijl The Force Awakens vermoedelijk rond de 3,1 tot 3,2 miljoen euro ophaalt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

Wel leuk al die oude bekendheden hier in terug te horen, volgende keer beter op letten!
Maar die salarissen zijn toch ook wel wat vaag, samen halen Daisy Ridley en John Boyega iets meer dan de helft op van wat Mark Hamill verdiende die maar hoogstens een half minuutje te zien was Oke de oude bekende namen zullen waarschijnlijk heel wat fans hebben overtuigd het nieuwe deel te gaan kijken maar dit is toch wel overdreven.

Havoc

Avatar

Hoe is dit nieuws? Ik hoorde de citaten uit de oudere film (van Yoda bijvoorbeeld) meteen. Die zijn gewoon prominent aanwezig.

PRIME

Avatar

Havoc "Hoe is dit nieuws? Ik hoorde de citaten uit de oudere film (van Yoda bijvoorbeeld) meteen. Die zijn gewoon prominent aanwezig."


Omg echt, wow, omg. Ballon?

PRIME

Avatar

Ik las dat JJ 2% van de totale opbrengst krijgt, Ford 0,5% en Daisey en John 0,5% als deze boven de 1 miljard komt.

Maar goed, ik zou genoegen nemen met 400K als ik de hoofdrol kreeg in een Star Wars film terwijl niemand je kent.

Ereptile

Avatar

Net terug van de film en ik heb geprobeerd te luisteren of ik de stemmen herkende. Helaas niet echt Smiley face Maar wat een mooie film! :W

StarWars2015

Avatar

Ereptile "Net terug van de film en ik heb geprobeerd te luisteren of ik de stemmen herkende. Helaas niet echt Smiley face Maar wat een mooie film! :W"
Die korte scene vliegt ook echt voorbij, zeker als je alleen op de beelden let kun je de stemmen net missen. Als ik de tweede keer ga, toch even goed luisteren :P

M0vieFreak

Avatar

Leuk dat ze het hebben gedaan.

Rolo2013

Avatar

Heeeye,

Ik weet niet of mensen de laatste 2 jaar het op en neer grappen en grollen van J.J. en Snyder hebben gezien maar Batman zit ook in The Force Awakens ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair