De beste film van 2015 volgens Quentin Tarantino

Vooraf had hij er niet zo'n zin in, maar hij keek hem vervolgens drie keer in één weekend.

Filmmaker Quentin Tarantino levert om de paar jaar weer een prachtige film af. Ook is hij een uitgesproken persoon en laat hij regelmatig weten wat hij van films van zijn collega's vindt. Zo was hij dit jaar niet enorm te spreken over de bejubelde horrorfilm It Follows. Tegenover Premiere liet hij weten welke film hij het beste vindt van 2015.

Dit blijkt - niet geheel verrassend - Mad Max: Fury Road te zijn. Zijn onderbouwing is echter weer vermakelijk. Lees deze hieronder.

"Dat moet Mad Max Fury Road zijn... Ik kreeg een kopie van Mad Max op 35mm en ik keek deze thuis. Ik had hem het gehele weekend en keek hem drie keer. Ik was een tijdje terughoudend om de film te kijken, aangezien ik dacht 'Mad Max zonder Mel Gibson? Echt niet.' In een wereld waar Mel Gibson bestaat, hoe kan je dan Tom Hardy casten? Ik wilde er zelfs erg opstandig over worden en #NotMyMax. En toen zag ik de film en, 'Oké, de film is geweldig,' en hij is er best wel goed in, moet ik bekennen, hij is best wel goed."

Van Tarantino zien we binnenkort The Hateful Eight (RT = 75%). Vanaf vandaag draait de western in zijn 70mm versie is de States. Vanaf 7 januari is de film ook in Nederland te zien. Hieronder een nieuwe The Hateful Eight-featurette 'Samuel L. Jackson':



NieuwsFilm

meest populair