Algemeen

'Star Wars: The Force Awakens' heette eerst....

En kleine POLL: Gaat het record van Avatar dan toch verbroken worden?

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Via Twitter heeft Pablo Hidalgo, een belangrijke creatieve man bij LucasFilm en ook wel de "in-house Star Wars geek" genoemd, onthuld welke andere titel in de race was voor Star Wars: Episode VII.

Volgens Hidalgo was 'Shadow of the Empire' in de beginfase de titel voor Star Wars: The Force Awakens. Het betreft een licht aangepaste titel van een boek 'Shadows of the Empire' dat werd uitgegeven in 1996 en enkele gaten opvulde tussen The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Het boek werd met veel bombarie gelanceerd, inclusief merchandise.

Eerder werden ook titels genoemd als Rise of the Jedi en Return of the Sith en komende periode wordt de discussie rond de titel van Star Wars: Episode VIII waarschijnlijk intensiever. The Force Awakens werd in november 2014 bekendgemaakt. Hieronder de Tweets:

Hieronder kijken we nog even naar de enorme box office score van J.J. Abrams' The Force Awakens, welke al op een voortreffelijke $1,1 miljard staat. Met het huidige tempo lijkt de $2,0 miljard slechts een kwestie van tijd en er zijn zelfs analisten die beweren dat de film alleen al in de States meer dan $1 miljard gaat ophalen. De vraag of Episode VII ook langs de circa $2,8 miljard van Avatar kan gaan, wordt steeds meer een realistische om jezelf af te vragen. Daarom hieronder de POLL met de vraag:14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Wel opvallend. Als het Star Wars lukt om Avatar van de troon te stoten, dan is het de tweede science fiction film die de kop pakt Smiley face Ik zou het wel graag willen zien!

DeMuizenkoning

Avatar

Vond de eerste titel ook niet verkeerd eerlijk gezegd.

Ereptile "Wel opvallend. Als het Star Wars lukt om Avatar van de troon te stoten, dan is het de tweede science fiction film die de kop pakt Smiley face Ik zou het wel graag willen zien!"


Ik zie TFA ook graag het record pakken, maar lijkt toch moeilijk. Oke de film verslindt op dit moment alle records maar vraag me af of het niet flink gaat zakken in de komende weken, wanneer de meeste mensen weer beginnen met werk, veel mensen al geweest zijn etc. Vraag me ook af wat het gaat worden in China. De film is overal erg goed onthaald dus op dat punt zitten we wel goed, maar blijft tot nog wat twijfelachtig... Volgens mij werd in China alleen al ongeveer zo'n 25% opgehaald van de totale opbrengst voor JW wat toch gigantisch is, zelfs voor een blockbuster, maar volgens mij was Abrams vorige film Star Trek daar een stuk minder goed onthaald en bleef het haken ergens rond de 50-60 miljoen. Nu is Star Wars wel een ander verhaal maar vraag me toch af of ze dit niveau kunnen behouden, iets wat Avatar wel deed voor een héle lange tijd.

Thyplosion

Avatar

DeMuizenkoning "Vond de eerste titel ook niet verkeerd eerlijk gezegd.Ik zie TFA ook graag het record pakken, maar lijkt toch moeilijk. Oke de film verslindt op dit moment alle records maar vraag me af of het niet flink gaat zakken in de komende weken, wanneer de meeste mensen weer beginnen met werk, veel mensen al geweest zijn etc. Vraag me ook af wat het gaat worden in China. De film is overal erg goed onthaald dus op dat punt zitten we wel goed, maar blijft tot nog wat twijfelachtig... Volgens mij werd in China alleen al ongeveer zo'n 25% opgehaald van de totale opbrengst voor JW wat toch gigantisch is, zelfs voor een blockbuster, maar volgens mij was Abrams vorige film Star Trek daar een stuk minder goed onthaald en bleef het haken ergens rond de 50-60 miljoen. Nu is Star Wars wel een ander verhaal maar vraag me toch af of ze dit niveau kunnen behouden, iets wat Avatar wel deed voor een héle lange tijd."


Je maakt goede punten. Tel daarbij op dat Avatar meer concurrentie moest ondergaan van o.a. Sherlock Holmes, The Lovely Bones en, wederom, Alvin en het ongedierte. Toch denk ik dat hij het wel haalt. Hij heeft gemiddeld veel betere kritieken dan Avatar, waardoor zelfs de grootste cynicus hem gaat kijken. Ook is de start, om het voorzichtig te houden, spectaculair. Jurassic World had dat ook, maar de mond op mond reclame is wat positiever voor Star Wars. 1.1 miljard zonder China is echt enorm. Meer dan Titanic zie ik sowieso gebeuren.

JamesBond

Avatar

Ereptile "Wel opvallend. Als het Star Wars lukt om Avatar van de troon te stoten, dan is het de tweede science fiction film die de kop pakt Smiley face Ik zou het wel graag willen zien!"


'Star Wars' is geen science-fiction, Het is een action, adventure, fantasy-film Smiley face 'Star Trek' is een science-fiction film.

benjamin

Avatar

Misschien valt Star Wars nog iets eerder stil dan Avatar (die het héél lang volgehouden heeft), maar met deze start kan The Force Awakens wel eens een mooie voorsprong hebben die genoeg is om toch die eerste plaats aller tijden te halen.

Al maakt het mij eigenlijk ook niet zo veel uit, de film is succesvol genoeg voor een vervolg (om even een understatement te gebruiken) en dat is het enige wat van belang is voor mij.

YankeeWaRRiaH

Avatar

Volgens mij gaat er veel afhangen van wanneer Disney The Force Awakens op DVD/Bluray gaat uitbrengen. Op Blu-ray.com wordt er een "spring 2016" datum aangegeven voor de film. Hoe langer ze wachten, hoe meer bioscoopkaartjes er gaan verkocht worden.

En laat ons niet vergeten dat Avatar héél lang in de bioscoop te zien was en zelfs een re-release heeft gekregen...

Ik gun het Star Wars absoluut om een greep te doen naar de kroon, maar het wordt moeilijk

Steve-O

Avatar

Avatar heeft wel echt heel erg veel geld opgebracht. Ik denk dat het realistischer is om eerst Titanic aan te kaarten. Ik denk dat TFA dat wel in moet kunnen halen. Zou fantastisch zijn als dit de grens van $2 miljard passeert.

horizon

Avatar

Wat opvalt aan Avatar en Titanic is dat ze relatief langzaam waren qua opbrengsten. Bij de "fastest to.." rubrieken staan Jurassic World, Avengers en nu Star Wars op 1,2 en 3.

De opbrengsten van Avatar zullen in de VS wel verbroken worden door Star Wars denk ik. Wereldwijd zal sterk afhankelijk zijn van China en hoe lang de film blijft draaien.

Bij Avatar en Titanic kwam het voornamelijk door de bezoekers -> mond-tot-mond reclame dat ze zo lang goed draaiden. Jurassic World kende veel kritieken en Avengers had toch nog wel niche imago denk ik voor het /avatar/titanic publiek.

Blockbuster

Avatar

Hij moet toch nog in China / Azie draaien, of niet? Laat ik zeggen dat 10% van de bevolking erheen gaat, dan hebben ze er alweer een miljard bij. :P

SunChaser

Avatar

We hebben nog wel 7 jaar inflatie
En over twee jaar zal avatar 1 wel een herrelease krijgen

Aston

Avatar

Ik verwacht dat SW ergens tussen Titanic en Avatar beland. In de VS doet SW het waanzinnig en zal hij Avatar zeker inhalen. Maar in de rest van de wereld valt het nog wat tegen (ook al is China nog niet inbegrepen). Het is nu 50/50 VS/rest terwijl Avatar op 25/75 zat. Ik verwacht ook niet dat hij net zo lang als Avatar blijft doorgaan. SW blijft ook een film met een giga fanbase waardoor er een flinke piek zit aan het begin verwacht ik. Avatar was een totaal nieuw iets en mensen bleven maar gaan. Maar we zullen zien. Ik zou mijn geld inzetten op 2,5 miljard.

Shifty777

Avatar

Spaceballs: The Schwartz Awakens.

M0vieFreak

Avatar

In America zal die wel op nummer 1 staan maar wereldwijd zal die avatar niet halen. Denk niet dat die in China zoveel zal verdienen wat iedereen denkt.

Deweb

Avatar

Rise of the Jedi zou wel een mooie titel kunnen zijn voor VIII of IX .

We zullen zien.

NieuwsFilm

meest populair