'Star Wars: The Force Awakens' heette eerst....

'Star Wars: The Force Awakens' heette eerst....

En kleine POLL: Gaat het record van Avatar dan toch verbroken worden?

Via Twitter heeft Pablo Hidalgo, een belangrijke creatieve man bij LucasFilm en ook wel de "in-house Star Wars geek" genoemd, onthuld welke andere titel in de race was voor Star Wars: Episode VII.

Volgens Hidalgo was 'Shadow of the Empire' in de beginfase de titel voor Star Wars: The Force Awakens. Het betreft een licht aangepaste titel van een boek 'Shadows of the Empire' dat werd uitgegeven in 1996 en enkele gaten opvulde tussen The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Het boek werd met veel bombarie gelanceerd, inclusief merchandise.

Eerder werden ook titels genoemd als Rise of the Jedi en Return of the Sith en komende periode wordt de discussie rond de titel van Star Wars: Episode VIII waarschijnlijk intensiever. The Force Awakens werd in november 2014 bekendgemaakt. Hieronder de Tweets:





Hieronder kijken we nog even naar de enorme box office score van J.J. Abrams' The Force Awakens, welke al op een voortreffelijke $1,1 miljard staat. Met het huidige tempo lijkt de $2,0 miljard slechts een kwestie van tijd en er zijn zelfs analisten die beweren dat de film alleen al in de States meer dan $1 miljard gaat ophalen. De vraag of Episode VII ook langs de circa $2,8 miljard van Avatar kan gaan, wordt steeds meer een realistische om jezelf af te vragen. Daarom hieronder de POLL met de vraag:

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair