Jennifer Lawrence over vrije tijd, beroemd zijn en abortussen

Jennifer Lawrence over vrije tijd, beroemd zijn en abortussen

Een interview met Glamour veranderde de actrice in een open boek.

Naarmate de 25-jarige Jennifer Lawrence meer in de schijnwerpers begon op te vallen moest ze haar levensstijl aanpassen. Vooral toen The Hunger Games uitkwam en positief ontvangen werd. In gesprek met het blad Glamour uitte ze hier haar gevoelens over. "Het kostte een paar jaar om me aan te passen. Ik realiseerde me nooit echt hoe boos en ontdaan ik me voelde. Ik vond dat ik nog steeds recht had op een bepaald leven dat ik niet meer had. Alsof ik het recht had om te zeggen: 'Ik wil nu niet gefotografeerd worden. Ik wil nu even geen mensen voor mijn huis hebben.' Ik denk dat we wel vrije tijd verdienen. Drie maanden bijvoorbeeld. 'Oh, dit is de periode dat je geen foto van me mag nemen.' Ik zou dat graag onder de duim willen hebben."

De Joy-actrice geeft eerlijk toe dat ze niet naar faam smacht. "Ik probeer geen GIF-plaatje te worden, of iemand wier quotes op Twitter rondgaan. Het enige dat ik probeer te doen is acteren." Haar interviews zouden weleens verkeerd opgevat worden. "Ik moet die films promoten. Aan het einde van de dag ben ik blijkbaar een verdomde krankzinnige. Als je alles opneemt wat ik zeg, dan kan het inderdaad maf overkomen." Toch klaagt ze niet over haar huidige situatie. "Ik heb een hekel aan de 'filmster-blues.' We hebben zoveel geluk en ik hou van m'n leven. Ik zou geen van mijn beslissingen terugdraaien."

Er zijn mensen die de uitspraken van Lawrence leuk vinden, anderen vinden dat het soms te onrustig en overdreven overkomt. Ze doet in ieder geval haar best staatkundige onderwerpen te vermijden, haar opinies zouden niet van belang zijn. "Ik ben het absoluut met acteurs eens die zeggen dat ze zich niet met politieke zaken moeten bemoeien. We zijn geen politici. Ik houd me bezig met het verkopen van kaartjes, mijn films. Het is niet slim, zakelijk gezien, om eigenwijs te zijn. Maar wat is dan het nut van een stem als je die niet mag gebruiken om te zeggen waar je werkelijk in gelooft?"

Hoewel haar gesprek met Glamour meer om 't leven van een beroemdheid draait, deed ze ook een boekje open over de aanval op een abortuskliniek die vorig jaar in november plaatsvond. Een man schoot drie mensen dood, negen anderen raakten gewond. "Dat was afschuwelijk. Het is niet een aanval op abortussen, maar op vrouwen. Want die klinieken zijn er ook voor andere gelegenheden."

Lawrence zou er zelf langs zijn gegaan voor anticonceptiemiddelen, waar haar religieuze moeder oorspronkelijk fel tegen was. "Al die dingen had ik niet als een normale tiener kunnen krijgen, opgroeiend in een Christelijk huishouden. En nu ben ik een succesvolle vrouw die nog nooit zwanger is geraakt. Serieus, wat voor schade richt je aan als je mensen voorziet van anticonceptiemiddelen, condooms en tests die baarmoederkanker opsporen?"



NieuwsFilm

meest populair