Veel details over 'Rogue One: A Star Wars Story'

Veel details over 'Rogue One: A Star Wars Story'

Wie zijn de hoofdpersonen?

Het duurt nog geen jaar meer tot Rogue One: A Star Wars Story in première gaat. Toch is er nog maar weinig bekend over de film. Zo hebben we nog geen trailer gezien en weten we vrijwel niets over de hoofdpersonen. Maar nu zijn er een aantal nieuwe geruchten en nieuwtjes rond de film, die we in dit bericht uitgebreid uit zullen lichten. De film van regisseur Gareth Edwards gaat op 15 december in première.

De trailer


Eerst de trailer. Die zou volgens sommigen al voor Star Wars: The Force Awakens spelen, maar dat gebeurde niet. Nu is er het verhaal van Star Wars Time dat deze voor Captain America: Civil War te zien is. Of dat klopt is moeilijk te beoordelen: de site heeft nog geen reputatie opgebouwd als al dan niet betrouwbare site. Daar komt bij dat The Force Awakens dik een jaar voor de release al een trailer kreeg. Voor Rogue One werd al een teaser vertoond tijdens de SDCC van afgelopen zomer, dus het lijkt ons sterk dat Disney tot mei gaat wachten met de eerste trailer voor Rogue One.

Rollen van Mads Mikkelsen en Felicity Jones

Making Star Wars schrijft dat nu bekend is wie Mads Mikkelsen speelt. Lange tijd was er het verhaal dat hij Lor San Tekka (het personage van Max von Sydow in The Force Awakens) zou spelen, of een ander personage gelinkt aan de film. Nu meldt MSW dat hij een heel ander personage speelt. Mikkelsen zou Galen spelen, een wetenschapper die de baas is van het Death Star-project.

Hij zou grote problemen rond het project opgelost hebben en ervoor gezorgd hebben dat de gigantische machine ook daadwerkelijk gemaakt kon worden. Het personage zou binnen het Keizerrijk vereerd worden, maar voelt zich schuldig over wat hij gedaan heeft. Hij zou een beetje lijken op Robert Oppenheimer, die in de echte wereld hielp met het maken van de atoombom en zich uiteindelijk ook schuldig voelde.

Volgens de site voelt Galen zich zo schuldig dat hij uiteindelijk het Keizerrijk verraadt. Hij wil de boel rechtzetten en gebruikt daarbij zijn ”enige dochter”. Dat personage is volgens de site Felicity Jones, die nog geen naam heeft in de berichten. Zij verzamelt volgens hen een team van rebellen om de plannen van de Death Star te stelen.

Nieuw castlid

Jedi News schrijft dat Guy Henry gecast is in de film. Hij speelde in de laatste twee Harry Potter-films de rol van Pius Thicknesse, die werkt voor het Ministry of Magic. Welke rol Henry op zich neemt weten we niet, maar hij zou een Imperial Officer spelen.

Setomschrijving

Tot slot heeft Making Star Wars nog een setlocatie omschreven. De site zat rond The Force Awakens vaak goed met omschrijvingen van sets, dus het zou nu ook zomaar kunnen kloppen. Het bericht zou draaien om een belangrijke locatie in de film; een stedelijk gebied op een onbekende planeet die wel iets weg heeft van Tatooine. Een X-Wing crasht daar en zorgt voor verwoesting en brand en Stormtroopers verzamelen zich op dit plek. Twee mannen lopen ook daar op die plek, beiden met een groot geweer. Het zijn premiejagers volgens de site en wellicht maken ze deel uit van het ensemble van de film.

NieuwsFilm

meest populair