'Pacific Rim'-vervolg echt niet geannuleerd

'Pacific Rim'-vervolg echt niet geannuleerd

Guillermo del Toro blijft hoop houden (en geven).

De laatste keer dat we iets hoorden over Guillermo del Toro's Pacific Rim 2 was er het verhaal dat de film geannuleerd zou zijn en er niet meer zou komen. Dat bleek toen uit een bericht van de Hollywood Reporter, maar dat bericht klopt dus niet. Del Toro vertelde op Twitter dat mensen "niet alles moeten geloven wat" ze lezen. "Het gaat nog steeds door en ik blijf er mee bezig."

De film zou oorspronkelijk in première gaan in de zomer van 2017 maar werd toen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Ondertussen kijkt Del Toro ook naar nieuwe projecten en zou hij wellicht Fantastic Voyage gaan regisseren. Toch is hij nog altijd toegewijd aan het vervolg op Pacific Rim en zou hij recent zelfs een versie van het scenario ingeleverd hebben.

Daar komt nog een statement van Legendary Pictures en Universal bij, waaruit bleek dat de studio's ook toegewijd bleven aan het project. Volgens hen kwam de vertraging voort uit pogingen het creatieve team achter de film tijd te geven om "de geweldige ervaring van de eerste film" te overtreffen. Een andere reden voor de vertraging zou kunnen liggen in de aankoop van Legendary door het Chinese Wanda.



NieuwsFilm

meest populair