'Creed'-regisseur Ryan Coogler maakt Marvels 'Black Panther'

Hij mag het verhaal van T'Challa in 2018 naar de bioscoop brengen.

Vorige maand was het nog een gerucht, maar nu is het officieel. Ryan Coogler, regisseur van Creed, zal Marvel-film Black Panther maken. Hij debuteerde met Fruitvale Station en maakte vervolgens de succesvolle overstap naar Creed. In Black Panther speelt acteur Chadwick Boseman de titelrol.

”We hebben geluk om zo’n gewaardeerd filmmaker bij de Marvel-familie te mogen voegen,” vertelde Kevin Feige. ”Het talent dat Ryan heeft laten zien met zijn eerste twee films maakte hem de belangrijkste keuze om ‘Black Panther’ te regisseren. Veel fans wachten al lang op het moment dat Black Panther een eigen film krijgt en met Ryan weten we dat we de perfecte regisseur gevonden hebben om T’Challa’s verhaal tot leven te brengen.”

Het scenario van Black Panther wordt geschreven door Joe Robert Cole. Het is nog niet zeker wie er allemaal in de film te zien zijn naast Boseman, die in Captain America: Civil War aankomende 28 april al zijn debuut maakt als de Black Panther. Vermoedelijk zal ook Andy Serkis’ Ulysses Klaw in de film te zien zijn. Hij speelde eerder in Avengers: Age of Ultron de rol.

Black Panther gaat op 15 februari 2018 in première.



NieuwsFilm

meest populair