Video

Eerste trailer 'Cloverfield'-sequel '10 Cloverfield Lane'!

Het nieuwste project van J.J. Abrams werd in het geheim opgenomen.

door Zilko Tarici om 10:37 in Video
Amerikaanse bezoekers van de eerste screenings van Michael Bay's 13 Hours kregen gisteravond een onverwachte verrassing voorgeschoteld in de vorm van een trailer voor regisseur Dan Trachtenbergs nieuwe thriller 10 Cloverfield Lane, de sequel op Matt Reeves' succesvolle film Cloverfield uit 2008. Het project droeg eerst de titels The Cellar en Valencia, maar heeft nu officieel de eerder genoemde titel 10 Cloverfield Lane. De hoofdrollen in de spinoff/sequel worden gespeeld door Mary Elizabeth Winstead, John Goodman en John Gallagher, Jr. De film moet in maart al de bioscopen bereiken. Producent J.J. Abrams zei het volgende over het project:

''Het idee werd al een tijd geleden geopperd. We wilden een film maken die in dezelfde wereld als Cloverfield afspeelt. Dat idee hebben we een tijd ontwikkeld en de titel hebben we zo lang mogelijk geheimgehouden.''

Het is nog onduidelijk op welke manier deze film zal dienen als Cloverfield-sequel. In 2014 werd er al melding gedaan over een script van het project, dat zou gaan over een meisje, dat na een autoongeluk bewusteloos raakt en wakker wordt in een kelder. In de kelder vertelt een man haar dat de buitenwereld is getroffen door een nucleaire aanval. Zou deze nucleaire aanval in verband staan met het Cloverfield-monster?

Hieronder kun je overigens de eerste officiële trailer bekijken!19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Ik hoop dat het kelder gebeuren niet de hele film is.. Als ik een Cloverfield sequel, srequel, reboot, sequentiel wil zien, dan moety Clovy er ook goed in zitten natuurlijk..

ferryb86

Avatar

Gewaagd project, ik vond deeltje 1 erg vermakelijk.
Deeltje 2 zal waarschijnlijk tegen het psycologische aanzitten hoe met een dergelijke situatie om te gaan. Dat spreekt mij wel degelijk aan.

Ik hoop stiekem wel dat we ook het monster en mayhem gaan zien.

Maar ik moet zeggen, hoe deze trailer gevormd is en hoe verassend deze zomaar ineens ten tonele is gebracht, dikke compliment!

En over 2 maanden alweer in de bios, erg leuk!

PRIME

Avatar

Pfffffff, werd vanacht wakker om half 5, en dit was de reden. Las het toen het net bekend was en kon bijna niet meer slapen O+ :E


Lang op gewacht, eigenlijk de hoop al opgegeven. Mooie cast, goed uitgangspunt, en aangezien het in de trailer al geteased wordt dat ze op een gegeven moment die deur wilt open doen, denk ik dat we genoeg gaan zien. Immers hebben we zo'n kelder-film vaak genoeg gezien, en denk niet dat JJ zoveel moeite doet om niet iets interessants af te leveren. Hij houdt wel van spektakel.

aspers

Avatar

Het klinkt in elk geval redelijk origineel, dus laat maar komen! T+)

neebz

Avatar

Chrischzz "Ik hoop dat het kelder gebeuren niet de hele film is.. Als ik een Cloverfield sequel, srequel, reboot, sequentiel wil zien, dan moety Clovy er ook goed in zitten natuurlijk.."


Helaas voor jou zal de film zich grotendeels in de bunker afspelen.

"The majority of the movie takes place in an underground cellar, and revolves around a young woman who wakes up in the cellar after a severe car accident and fears she has been abducted. Her captor, a doomsday prepper, tells her he saved her life and that there has been a terrible chemical attack that has left the outside uninhabitable. She does not know what to believe and as tensions rise, she decides she must escape, regardless of the terrors that await outside."

Goov25

Avatar

Cloverfield is één van de betere monsterfilms die ik heb gezien, wát een spanning die eerste kijkbeurt! De komst van deze film (en hoe t geheim gehouden is) is natuurlijk geweldig, wat tegen zou kunnen vallen is als t idd meer om die kelder gaat. Zitten wij met zn allen op Clovy te hopen, komt ie niet ;)

M0vieFreak

Avatar

WOW! zomaar opeens een trailer van een vervolg film waarop ik lang heb gewacht! Ik ben er erg blij mee! :D Zoals hierboven genoemd word zou het wel jammer zijn als het hele gebeuren in de kelder zal afspelen maar gezien de einde van de trailer denk ik dat ze ook naar buiten zal gaan. Het moet haast wel. ;) De uitgangspunt vind ik goed en kijk er erg naar uit. :Y

Frietgezicht

Avatar

neebz "Helaas voor jou zal de film zich grotendeels in de bunker afspelen.

"The majority of the movie takes place in an underground cellar, and revolves around a young woman who wakes up in the cellar after a severe car accident and fears she has been abducted. Her captor, a doomsday prepper, tells her he saved her life and that there has been a terrible chemical attack that has left the outside uninhabitable. She does not know what to believe and as tensions rise, she decides she must escape, regardless of the terrors that await outside.""


Vandaar de titel,Cloverfield 2 en mensen verwachten hetzelfde soort film,nu is de film gewoon 1 adres met Cloverfield erin verwerkt.

Origineel idee en lijkt mij leuker dan het origineel.
Sowieso heb je met dit idee betere acteerpresaties nodig dan van die lui uit het 1ste deel.

Ereptile

Avatar

Out of the blue...

Baron Von Marlon

Avatar

Leuke verrassing. Hopen dat het meevalt.

Voor de liefhebbers, Jeruzalem zou ook Cloverfield-achtig zijn.
Komt binnenkort uit...

LMF

Avatar

neebz "Helaas voor jou zal de film zich grotendeels in de bunker afspelen.

"The majority of the movie takes place in an underground cellar, and revolves around a young woman who wakes up in the cellar after a severe car accident and fears she has been abducted. Her captor, a doomsday prepper, tells her he saved her life and that there has been a terrible chemical attack that has left the outside uninhabitable. She does not know what to believe and as tensions rise, she decides she must escape, regardless of the terrors that await outside.""


Ik geloof hier geen snars van. Als dat echt zo was, gaat Abrams heus niet verklappen dat het grootste deel van zijn film daar afspeelt, terwijl de suspense de kijker doet hopen dat de vrouw uit de bunker geraakt. Dit wordt gezegd zodat we ons verwachten aan een bunkerfilm, om dan de film in de bioscoop tot iets veel groters te laten ontplooien. Abrams staat ervoor gekend om ons op een dwaalspoor te zetten. Hoe zeker zijn we ook dat het budget laag is?

Ik voorspel dat dat gebeuren in die bunker in de trailer slechts de eerste 15-20 minuten van de film zijn.


EDIT:
Ik heb die informatie eens opgezocht, en die dateert nog van de tijd dat ze verhulden dat dit een Cloverfield film is. Natuurlijk hadden ze toen alle reden om mensen te doen geloven dat dit een low-budget film is op één locatie. Ik zou zeggen dat die uitspraken nu volledig ongedaan zijn gemaakt.

Rubbert

Avatar

Wat heerlijk dit, iets waar ik altijd stiekem op had gehoopt. Als je dit als fan voor het eerst ziet in de bioscoop moet je toch geweldig verrast worden :D

Doet echter wel onwijs denken aan het begin van seizoen 2 van Lost, waar je eerst denkt iemand te zien die fijn leeft in een mooi huisje, om er vervolgens achter te komen dat hij in een bunker leeft tegen gevaar van een mysterieus wezen

Homer

Avatar

Ziet er interessant uit! Eindelijk weer een film om naar uit te kijken!
Zou het trouwens niet erg vinden als de hele film zich in een kelder afspeelt, zolang ze de psychologische kant en de spanningsopbouw goed aanpakken...

eltorro

Avatar

Concept is natuurlijk niet origineel, maar het ziet er wel goed uit. Wel fijn om te zien dat ze de handheld camera hebben laten vallen.

Baron Von Marlon "Leuke verrassing. Hopen dat het meevalt.

Voor de liefhebbers, Jeruzalem zou ook Cloverfield-achtig zijn.
Komt binnenkort uit..."

Thanks voor de tip, ziet er ook goed uitT+)

Goov25

Avatar

Homer "Ziet er interessant uit! Eindelijk weer een film om naar uit te kijken!
Zou het trouwens niet erg vinden als de hele film zich in een kelder afspeelt, zolang ze de psychologische kant en de spanningsopbouw goed aanpakken..."


Meer dan dat zal het vast wel worden. Anders komt ie niet in IMAX uit..

Decepticon

Avatar

Ik hoop maar dat Abrams ons weer weet te verrassen en dat dit weer net zo'n verrassing wordt als het origineel en dat die synopsis die Neebz noemt en het zogenaamde lowbudget maar een misleiding zijn.
Iedereen verwacht het Cloverfield monster weer te zien in een sequel, als dat niet gebeurd zal dat een teleurstelling zijn voor de meeste bioscoopgangers en zal dat direct een slechte word of mouth geven en de film doen laten floppen.

benjamin

Avatar

Decepticon "Ik hoop maar dat Abrams ons weer weet te verrassen"
Is dat niet eerder de taak van de scenarist(en) en regisseur eerder dan Abrams? Die was de laatste tijd meer met een ander klein filmpje bezig.

Decepticon

Avatar

benjamin "Is dat niet eerder de taak van de scenarist(en) en regisseur eerder dan Abrams? Die was de laatste tijd meer met een ander klein filmpje bezig."
Ja klopt, heb je gelijk in, maar hier staat toch wel een grote stempel van Abrams op.
Dus deze film gaat net zo'n stempel krijgen als die van Michael Bay op de Ninja Turtles films, denk ik iig.

neebz

Avatar

LMF "

EDIT:
Ik heb die informatie eens opgezocht, en die dateert nog van de tijd dat ze verhulden dat dit een Cloverfield film is. Natuurlijk hadden ze toen alle reden om mensen te doen geloven dat dit een low-budget film is op één locatie. Ik zou zeggen dat die uitspraken nu volledig ongedaan zijn gemaakt."


Dit zijn geen uitspraken van Abrams maar is voor nu de officiële verhaallijn van de film en het budget zou 5 miljoen zijn, vrij low-budget dus. Bron: IMDB

NieuwsFilm

meest populair