'X-Men: Apocalypse' grootste film in franchise ooit

'X-Men: Apocalypse' grootste film in franchise ooit

En hoe sterk houdt men zich aan het nieuwe canon?

Eén van de films waar mensen in 2016 het meest naar uitkijken is X-Men: Apocalypse. Na het gigantische succes van Bryan Singers terugkeer naar de franchise met Days of Future past staat er veel op het spel voor filmstudio Fox om voort te bouwen op dat succes. Producent Simon Kinberg ging tijdens een Q&A in op de film. Hij noemt het de grootste ooit in de franchise en had wat leuke details over Oscar Isaacs Apocalypse.

”Ik denk dat dit op sommige manieren de grootste X-Men film die we gemaakt hebben is,” vertelde Kinberg. ”Zowel als je kijkt naar wat er op het spel staat – want dit is voor het eerst dat de mensheid misschien wel uitsterft – en ik denk dat het ook op emotioneel gebied de grootste is. Want de spanningen zijn zo hoog opgelopen, de dynamiek tussen de hoofdpersonen is intenser dan ooit tevoren.”

Apocalypse is volgens Kinberg vooral geïnteresseerd in overleven, niet zozeer in de mensheid uitroeien. ”Hij wil dat de sterksten het overleven. De sterksten, het maakt dus niet uit wat ze zijn, moeten overleven en in essentie een betere wereld bouwen.” De film zal zich verder sterk houden aan de nieuwe tijdlijn die met Days of Future past opgezet is.

”We deden iets geks met Days of Future Past, want we maakten daarin een nieuwe tijdlijn. Daarmee verbraken we de connectie met de bestaande tijdlijn van films als X1, 2, 3 en verder. We maakten een nieuwe geschiedenis voor de X-Men.” Daar zal men zich sterk aan houden. ”Nu die vastgesteld is, is dat voor ons het canon. Het is als de wet, en erg belangrijk voor ons om aan vast te houden terwijl we die verhalen vertellen. We kennen alleen de eindbestemming en dat kregen we uiteindelijk tegen het einde van Days of Future Past te zien, in het landhuis van Xavier.”

De film gaat op 19 mei in première. Hieronder de video waarin Kinberg wat vragen beantwoordt.



NieuwsFilm

meest populair