Een 'Avengers' / 'Star Wars' cross-over? Stan Lee denkt van wel

Een 'Avengers' / 'Star Wars' cross-over? Stan Lee denkt van wel

Uiteraard is dit (voor nu) volstrekt belachelijk, maar over 20 jaar (?)...

Ondanks dat het volstrekt belachelijk klinkt, denkt Marvel-godfather Stan Lee dat een cross-over tussen de Star Wars- en The Avengers-universa tot de mogelijkheden behoort. In een interview met The Big Issue gaf Lee zijn creatieve brein de vrijheid.

"Het is overduidelijk dat de mensen die dit soort films produceren uit zijn op een zo groot mogelijk succes. Als ze denken dat het combineren van Star Wars met de Marvel personages succesvol zal zijn, dan vinden ze een manier waarop dat kan. Kun je het je voorstellen, Spider-Man die zegt 'May the force be with you'? Het zou zo ver kunnen komen," aldus Lee over de bekendste superheld die hij ooit heeft geïntroduceerd. "Ik heb de Avengers gecreëerd door van vele van onze personages een team te maken. We kunnen zoveel personages als mogelijk laten aansluiten bij de Avengers in de toekomstige films. Het zou vermakelijk zijn als opeens Luke Skywalker een Avenger is."

Uiteraard moeten we zo'n beetje alles wat (tegenwoordig) uit de mond van Stan Lee komt met een korreltje zout nemen. Het is echter niet compleet ondenkbaar als we in de glazen bol kijken. Het Marvel Cinematic Universe verplaatst zich steeds meer richting verre planeten - daar waar The Force zich in zekere zin ophoudt. Daarnaast is Marvel Studios net als LucasFilm eigendom van het geldbeluste The Walt Disney Company.

Mocht het er ooit van komen, wat voor nu duidelijk ondenkbaar is, dan zou dit na Phase 4 of 5, of 6 van het MCU zijn en dan zijn we waarschijnlijk ook een stuk of tien Star Wars-films verder. Mocht Walt Disney zich er überhaupt aan wagen, dan start de entertainmentreus vast eerst een try-out via de comics.



NieuwsFilm

meest populair