Algemeen

‘Star Wars: Episode VIII’ uitgesteld

Wordt het Star Wars vs Avatar met kerst 2017?

door Bram de Groot om 21:09 in Algemeen
Nu het succes van Star Wars: The Force Awakens over het hoogtepunt heen is, richt Walt Disney zijn pijlen op de release van Rogue One: A Star Wars Story eind dit jaar en de productie van Star Wars: Episode VIII, welke in de zomer van 2017 moest gaan verschijnen. "Moest", aangezien de film van Rian Johnson is uitgesteld met ruim een half jaar.

Dit heeft Walt Disney officieel bekendgemaakt, meldt Variety. De oorspronkelijke datum was 26 mei 2017 en nu staat de film gepland voor 15 december 2017. Waarschijnlijk heeft het waanzinnige succes van The Force Awakens Walt Disney doen overtuigen om de film opnieuw in december te laten verschijnen. De eerste zes Star Wars-films verschenen (in de States) in de zomerperiode.

De nieuwe datum is enigszins opmerkelijk aangezien James Camerons Avatar 2 reeds staat gepland voor 25 december 2017. Rond dat project is uiteraard weinig echt zeker - het zou zomaar ook december 2018 kunnen worden - maar mochten de data blijven staan, dan krijgen we dus een behoorlijk hete winter, met Star Wars vs. Avatar!

Regisseur Rian Johnson reageerde via Twitter:


Ook Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales is weer wat opgeschoven. Deze stond oorspronkelijk gepland voor 7 juli 2017 en heeft nu 26 mei 2017 als officiële verschijningsdatum.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roeltje

Avatar

Top! Star Wars horen decemberfilms te zijn! :D

dvhmark

Avatar

Datums Pirates 5 staan verkeerd om... hij komt juist 26 mei 2017. Op 7 juli is nu Spider Man verplaatst/ingepland.

December zal wel komen door succes met Force Awakens. Misschien een goede maand voor Star Wars. Smiley face

Banned

Avatar

Ach Avatar wordt toch weer uitgesteld...

Snap wel niet zo goed waarom dat zo lang moet duren voor Pirates 5. De productie is toch alweer afeglopen ? Duurd dat nu nog een anderhalf jaar... Benieuwd of al die tijd zijn vruchten afwerpt.

Thiver

Avatar

Banned "Snap wel niet zo goed waarom dat zo lang moet duren voor Pirates 5. De productie is toch alweer afeglopen ? Duurd dat nu nog een anderhalf jaar... Benieuwd of al die tijd zijn vruchten afwerpt."

De opnamen daarvan zijn inderdaad al afgelopen juli voltooid, dus waarom de film niet aankomende zomer al uitkomt, is mij ook een raadsel. Mogelijk heeft het iets te maken met de terugkeer van Orlando Bloom als Will Turner; misschien willen ze iets doen met de tien jaar die in 2017 zijn verstreken sinds At World's End...?

JamesBond

Avatar

Strategisch een goede zet lijkt me; 2017 wordt een drukke zomer. Maar met die cliffhanger had ik nu niet bepaald zin om nóg langer te wachten :D

Steve-O

Avatar

Was te verwachten met de herschrijvingen. Hopelijk oefent Disney niet teveel druk uit op Rian, ik zie graag dat ze hun eigen weg in slaan en niet alleen maar denken aan wat de fans willen zien. Dat is, als dit überhaupt het geval is lol

Erg jammer dat we langer moeten wachten, maar ik denk dat dit ook de VFX ten goede komt ;) Wat alleen maar goed uitpakt natuurlijk.

Leuk dat Pirates 5 eerder komt, dat betekent denk ik een eerste trailer in mei

eltorro

Avatar

Het hangt nu natuurlijk een beetje van Avatar af, maar als beide films op dezelfde datums blijven uitkomen, gaat het ze allebei ook geld kosten.

thehungergames

Avatar

eltorro "Het hangt nu natuurlijk een beetje van Avatar af, maar als beide films op dezelfde datums blijven uitkomen, gaat het ze allebei ook geld kosten."


Ik denk echter dat als er echt een 'battle' komt tussen Star Wars en Avatar, Avatar er het meeste onder zou lijden.

Brasco

Avatar

Zo verliezen ze allebei geld denk ik zo, want ze komen allebei in Imax 3D waarschijnlijk en dan gaan de "zwevende kijkers" kiezen tussen de 1 of de ander. Daarbij komt nog dat ze dan in flink wat minder in Imax gaan draaien allebei aangezien er maar een imax zaal per gewezen bioscoop is (van de bioscopen die Imax vertonen).

Steve-O

Avatar

Het is alles behalve een zekerheid dat Cameron Avatar 2 in december 2017 uit kan brengen. Ze zijn immers nog steeds niet begonnen met filmen. Als dit wel al het geval was, of de opnames voor Avatar 2 er al opzaten dan was de datum veel haalbaarder. Ik denk dat Cameron toch wel een jaar was opgeschoven. Het is wat, neger jaar na de eerste het vervolg uit brengen lol

eltorro

Avatar

thehungergames "Ik denk echter dat als er echt een 'battle' komt tussen Star Wars en Avatar, Avatar er het meeste onder zou lijden."

Ja dat weten we pas als het zover is. Maar het maakt niet zoveel als beide films er minder geld door ophalen.

Ed Crane

Avatar

Thiver "De opnamen daarvan zijn inderdaad al afgelopen juli voltooid, dus waarom de film niet aankomende zomer al uitkomt, is mij ook een raadsel. Mogelijk heeft het iets te maken met de terugkeer van Orlando Bloom als Will Turner; misschien willen ze iets doen met de tien jaar die in 2017 zijn verstreken sinds At World's End...?"


De reden is inmiddels wel bekend: er is erg veel extra tijd nodig geweest om cgi-programma's te ontwikkelen om Orloondo Bland er in postproductie weer gewoon dun uit te laten zien ;)

Gigan72

Avatar

Banned "Ach Avatar wordt toch weer uitgesteld... "


Misschien weet Disney iets wat wij nog niet weten

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Was te verwachten met de herschrijvingen. Hopelijk oefent Disney niet teveel druk uit op Rian, ik zie graag dat ze hun eigen weg in slaan en niet alleen maar denken aan wat de fans willen zien. Dat is, als dit überhaupt het geval is lol"


Ik hoop het ook niet, want dan krijgen we deze keer een remake van The Empire Strikes Black voorgeschoteld :P

Darthmar

Avatar

Nee uitstel is omdat het script wordt herzien. De opnames zijn ook al uitgesteld. Disney was niet tevreden over het script.

chefry1983

Avatar

Maakt toch niet uit dat 2 grote blockbusters in 1 week uitkomen. dan hebben we een goede reden om met de kerstdagen niet thuis te hoeven zijn :E

ThEnd

Avatar

To quote a certain Sith Lord: Nooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Darthmar "Nee uitstel is omdat het script wordt herzien. De opnames zijn ook al uitgesteld. Disney was niet tevreden over het script."


Herschrijven script is niet omdat Disney ontevreden was, maar omdat de respons op TFA verwerkt wordt, waardoor de nieuwe karakters als Rey, Finn en Poe meer screentime krijgen ten opzichte vann nieuwe karakters die in VIII geïntroduceerd gaan worden.

Roeltje

Avatar

Ik ben ook wel benieuwd wat mensen hier denken over de titel van Episode VIII. Wat vinden jullie dat de titel moet worden van het nieuwe hoofdstuk?

Ben er zelf nog niet helemaal over uit, maar Star Wars: Realm of the First Order spookt al een tijd rond in mijn hoofd en lijkt me een toepasselijke en gave titel.

Bilbo

Avatar

Roeltje "Ik ben ook wel benieuwd wat mensen hier denken over de titel van Episode VIII. Wat vinden jullie dat de titel moet worden van het nieuwe hoofdstuk?

Ben er zelf nog niet helemaal over uit, maar Star Wars: Realm of the First Order spookt al een tijd rond in mijn hoofd en lijkt me een toepasselijke en gave titel."


Als we het patroon van titels moeten volgen:

De eerste film in de trilogie verwijst altijd vaag naar een persoon. Palpatine is The Phantom Menace, Luke is A New Hope en The Force Awakens in Rey.

De tweede film in de trilogie gaat dan weer over een daad van agressie. Attack Of The Clones en [/i]The Empire Strikes Back[/i].

De derde film toont dan weer een comeback. Revenge Of The Sith en Return Of The Jedi.

Met dit patroon zat ik te denken aan de titel March Of The Decayed voor de tweede film. In ieder geval het woord March lijkt me mooi als ze dat zouden gebruiken.

Ed Crane

Avatar

Ik zeg The Empire Strikes Back Strikes Back

Ed Crane

Avatar

ThEnd "Herschrijven script is niet omdat Disney ontevreden was, maar omdat de respons op TFA verwerkt wordt, waardoor de nieuwe karakters als Rey, Finn en Poe meer screentime krijgen ten opzichte vann nieuwe karakters die in VIII geïntroduceerd gaan worden."


Oh nee hè, dat klinkt heel slecht. TFA was al een 'tegemoed willen komen aan de fanboys ipv een zo goed mogelijke nieuwe episode willen maken'-film en dan nu wéér zo'n move. Het clone army inschakelen is niet nodig.

NieuwsFilm

meest populair