‘Star Wars: Episode VIII’ uitgesteld

‘Star Wars: Episode VIII’ uitgesteld

Wordt het Star Wars vs Avatar met kerst 2017?

Nu het succes van Star Wars: The Force Awakens over het hoogtepunt heen is, richt Walt Disney zijn pijlen op de release van Rogue One: A Star Wars Story eind dit jaar en de productie van Star Wars: Episode VIII, welke in de zomer van 2017 moest gaan verschijnen. "Moest", aangezien de film van Rian Johnson is uitgesteld met ruim een half jaar.

Dit heeft Walt Disney officieel bekendgemaakt, meldt Variety. De oorspronkelijke datum was 26 mei 2017 en nu staat de film gepland voor 15 december 2017. Waarschijnlijk heeft het waanzinnige succes van The Force Awakens Walt Disney doen overtuigen om de film opnieuw in december te laten verschijnen. De eerste zes Star Wars-films verschenen (in de States) in de zomerperiode.

De nieuwe datum is enigszins opmerkelijk aangezien James Camerons Avatar 2 reeds staat gepland voor 25 december 2017. Rond dat project is uiteraard weinig echt zeker - het zou zomaar ook december 2018 kunnen worden - maar mochten de data blijven staan, dan krijgen we dus een behoorlijk hete winter, met Star Wars vs. Avatar!

Regisseur Rian Johnson reageerde via Twitter:


Ook Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales is weer wat opgeschoven. Deze stond oorspronkelijk gepland voor 7 juli 2017 en heeft nu 26 mei 2017 als officiële verschijningsdatum.

NieuwsFilm

meest populair