Natalie Dormer en Paul Bettany in spionagefilm 'Official Secrets'

Natalie Dormer en Paul Bettany in spionagefilm 'Official Secrets'

De twee worden gesteund door namen zoals Anthony Hopkins, Harrison Ford en Martin Freeman.

Variety meldt dat regisseur Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom) vele nieuwe namen aan zijn spionagethriller Official Secrets heeft toegevoegd. Het gaat om Natalie Dormer, Paul Bettany, Martin Freeman, Anthony Hopkins en Harrison Ford. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Spy Who Tried To Stop A War: Katherine Gun and The Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion. Het scenario met een veel kortere titel is gepend door Sara en Gregory Bernstein (The Conspirator).

Dormer speelt Britse inlichtingenofficier Katherine Gun die een illegale geheime operatie van de NSA blootlegt. Naar verluidt wordt de raad van de Verenigde Naties bespioneert. Vermoedelijk heeft een partij er baat bij als er oorlog uitbreekt. Nadat Gun het nieuws uitlekt wordt ze gearresteerd, vervolgens haalt ze de krantenkoppen. Een journalist van een Engelse krant, gespeeld door Bettany, tracht haar vrij te krijgen door het choquerende plot aan het licht te brengen. Dat brengt hun levens vanzelfsprekend in gevaar.

Freeman zal ene Peter Edwards belichamen, Bettany's baas. Hopkins stapt in de huid van een Engelse gepensioneerde generaal en Harrison Ford duikt op als een agent van de CIA. Het verhaal speelt zich af in 2003, enkele maanden voordat de oorlog in Irak losbarst. De opnames zullen komende mei in het Verenigd Koninkrijk van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair