"Alles is mogelijk" in 'X-Men: Apocalypse'

"Alles is mogelijk" in 'X-Men: Apocalypse'

Bryan Singer lijkt te zinspelen op nieuwe tijdslijnen: dus een complete reboot?

Het lijkt er steeds meer op dat Bryan Singer de complete X-Men filmfranchise op zijn kop gaat zetten met X-Men: Apocalypse. Waarschijnlijk gaan de nodige acteurs/personages definitief afscheid nemen van de geliefde filmreeks.

Ondanks dat Apocalypse zich afspeelt in 1983 (het verleden) en we aan het einde van Days of Future Past een nieuwe toekomst zagen, betekent het nog niet dat de personages in die tijd veilig zijn. Singer zei tegenover IGN dat er van alles kan gebeuren met die personages:

"De uitkomst van Days of Future Past is dat Wolverine wakker wordt in gelukkige tijden. We hopen ook dat dit de uitkomst blijft en we bouwen hier naar op. Maar in Days of Future Past zagen we al dat tijd kan veranderen. Toen zagen we al een donkere wereld. Wie zegt dat het niet nog een keer kan gebeuren? Wie zegt dat de ontwaking van een wezen met enorme krachten niet de krachten kan verkrijgen om de toekomst te ontwrichten? Alles is mogelijk."

Het lijkt erop dat Singer zegt dat vele personages een bepaald lot tegemoet kunnen zien. En dit kan nog best wel een kloppen, aangezien er bepaalde personages wel en bepaalde personages (nog) niet zijn hercast. In Apocalypse geven jonge acteurs als Alexandra Shipp (Storm), Tye Sheridan (Cyclops), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) en Sophie Turner (Jean Grey) een tweede leven aan eerder verschenen personages. Mochten zij het geweld van Oscar Isaacs Apocalypse overleven, dan geven zij invulling aan de toekomst van de personages. Dus ook in de jaren 90 en verder, de periode waarin de eerste X-Men-trilogie zich afspeelt/afspeelde.

Voor wie de franchise een beetje kent weet dat de franchise het niet zo nauw neemt met de continuïteit. Volgens de fans zouden veel zaken niet kloppen/aansluiten. Met de nieuwe films wordt daar nauwkeuriger mee omgegaan, al wordt het met de nodige herintroducties en het tijdreizen uiteraard niet heel veel duidelijker voor de gemiddelde kijker.

Hieronder de eerdere trailer van Apocalypse, te zien vanaf 19 mei.



NieuwsFilm

meest populair