Josh Boone stelt 'The Stand' uit voor andere Stephen King-film: 'Revival'

Josh Boone stelt 'The Stand' uit voor andere Stephen King-film: 'Revival'

Een spectaculair, duister en zinderend verhaal over verslaving, geloof, muziek en leven na de dood.

FIlmmaker Josh Boone heeft onthuld dat hij nog niet aan de slag gaat met het langverwachte The Stand. Hij gaat namelijk eerst Revival oppakken, ook naar een boek van horror-schrijver Stephen King.

Volgens Deadline gaat hij aan de slag met de verfilming van het boek uit 2014. Het script is al klaar en de producent is Michael De Luca (The Social Network, Fifty Shades of Grey).

Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje in New England, een halve eeuw geleden. Als er een schaduw over het spelende jongetje Jamie Morton valt, kijkt hij op en ziet een indrukwekkende man: de nieuwe dominee, Charles Jacobs. Al snel vormen ze een sterke band, gebaseerd op hun gedeelde interesse voor experimenten en elektriciteit. Decennia later leeft Jamie een nomadisch rock & roll-kroegleven en is hij verslaafd. Dan komt hij Jacobs weer tegen, met verstrekkende gevolgen voor beide mannen. Hun verbond wordt een pact dat zelfs de duivel niet had kunnen bedenken, en Jamie ontdekt dat het woord revival veel betekenissen heeft.

Overigens is The Stand nog helemaal geen zekerheidje. Onlangs gingen de filmrechten terug naar CBS Film, nadat Warner Bros. de rechten verloor. Boone zou van The Stand een vierdelige film willen maken, met - als het aan hem ligt - Matthew McConaughey als het personage Stu Redman en Christian Bale als Randall Flagg. Ook zou er eerst een soort tv-serie moeten verschijnen.

Boone is een druk man sinds zijn doorbraak met The Fault in Our Stars (2014). Zo leverde hij al het script op voor de X-Men film X-Men: The New Mutants, waarschijnlijk te zien in 2018.



NieuwsFilm

meest populair