Sluitstuk 'The Divergent Series' verliest regisseur Robert Schwentke

Tegenslag voor de filmreeks rond de personages van Shailene Woodley en Theo James.

Bram de Groot 9 februari 2016 09:34 in Algemeen
De derde Divergent-film The Divergent Series: Allegiant verschijnt binnenkort in de bioscoop en deze moet een vervolg geven aan de successen van de eerdere delen Divergent (2014) en The Divergent Series: Insurgent (2015). Volgend jaar is het de beurt aan de afsluiter, The Divergent Series: Ascendant. Voor dit sluitstuk zal Lionsgate echter op zoek moeten naar een andere regisseur.

De oorspronkelijk aangetrokken regisseur Robert Schwentke, verantwoordelijk voor Insurgent en Allegiant, heeft de film namelijk de rug toegekeerd. Volgens Deadline zou Schwentke toe zijn aan rust nadat hij de vorige delen back-to-back opnam.

Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe regisseur gestart en deze zou spoedig bekendgemaakt worden. En dit is nodig ook, aangezien het laatste deel gepland staat voor juni 2017.

Als eerste volgt nog Allegiant met namen als Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz, Miles Teller, Naomi Watts, Jeff Daniels en Maggie Q. Dit derde deel is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse bioscoop. Hieronder de trailer.NieuwsFilm