Humeurige Brendan Gleeson in misdaadkomedie 'Mr. Cranky'

Humeurige Brendan Gleeson in misdaadkomedie 'Mr. Cranky'

Een crimineel met een kort lontje die schulden vordert, adopteert opeens een klein meisje.

De Ierse acteur Brendan Gleeson gaat samen met regisseur Jonathan Teplitzky (The Railway Man) de handen ineen slaan voor een misdaadkomedie, getiteld Mr. Cranky. Chris Nyst heeft het verhaal op papier geplaatst. Teplitzky verfilmde al eerder een scenario van Nyst, namelijk Gettin' Square. Ook een humoristische misdaadfilm.

Gleeson zal in de huid kruipen van ene Kevin Darcy, een onderwereldfiguur die gespecialiseerd is in het bedreigen van mensen, zodat ze hun schulden ophoesten. Hij is altijd in een slechte bui en op een dag ontketent zijn humeur een gigantische bendeoorlog. Kevin's ex-vriendin komt om door een autobom die eigenlijk voor hem bedoeld is. Op die wijze raakt hij opgezadeld met het 7-jarige dochtertje van de overledene, Angela, waar hij zich verantwoordelijk voor voelt.

De man, die voornamelijk mensen in slaap wiegt middels zijn vuisten in plaats van een verhaaltje, lijkt zijn gelijke te hebben ontmoet. Naast het vaderschap krijgt Kevin met nog meer ellende te maken, zoals drugsdealende circus clowns, huurmoordenaars uit Libanon, de Hells Angels en uiteraard de lange arm der wet.

Het filmen vindt plaats in de eerste week van september te Melbourne, Australië. Gleeson was vorig jaar nog te zien in In the Heart of the Sea. Later zal hij opduiken in Assassin's Creed en Live by Night.



NieuwsFilm

meest populair