[UPDATE 2] Ongekende aftrap voor $58 miljoen kostende 'Deadpool'

[UPDATE 2] Ongekende aftrap voor $58 miljoen kostende 'Deadpool'

En welk cijfer geeft Ryan Reynolds aan 'Green Lantern'? Plus hoe vaak komt het woord 'Fuck' voor in de film.

UPDATE 2: Het succes wordt nog grootser. De X-Men spin-off noteerde gisteren maar liefst ruim $41 miljoen en lijkt nu richting een Noord-Amerikaanse opening van $133 miljoen te gaan over drie dagen en $155 miljoen over vier dagen. En dit is voor een (2D) R-rated film ongekend.

UPDATE: Het wordt nog gekker voor "Merc with the Mouth." De officiële cijfers geven volgens Variety aan dat er in de States op vrijdag maar liefst $47,5 miljoen is opgehaald. Naar verwachting haalt de film tot en maandag (Presidents Day) in totaal $130+ miljoen op en in het driedaagse openingsweekend zo'n $115-120 miljoen. En dit is het dubbele van wat studio 20th Century Fox verwachtte, $60-65 miljoen.

Originele bericht:

Afgelopen dagen is in heel wat landen de stevige superheldenfilm Deadpool in première gegaan. Ondanks alle twijfels om een R-rated superheldenfilm te maken, lijkt de naar verluidt $58 miljoen kostende film al vrij snel uit de kosten te komen. De aftrap is namelijk waanzinnig!

Op de woensdag noteerde de film al zo'n $12,5 miljoen buiten de States en afgelopen donderdag op vrijdagnacht waren er in de States de nachtelijke voorvertoningen. Met een opbrengst van $12,7 noteerde de film van regisseur Tim Miller een stuk beter dan de eerdere succesvolle R-rated voorvertoningen: Fifty Shades of Grey ($8,6 miljoen) en The Hangover Part II ($10,4 miljoen).

Gisteren pakte "Merc with the Mouth" in totaal maar liefst $41,7 miljoen (incl. de voorvertoningen) aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. De schattingen voor de score van Deadpool in dit weekend liepen de afgelopen dagen fors uiteen en het openingsweekend lijkt nu boven de $100 miljoen uit te gaan komen. Wereldwijd lijkt de omzet boven de $200 miljoen uit te gaan komen.

De ontvangst is ook prima. Onlangs ontving de film met namen als Ryan Reynolds, Ed Skrein, T.J. Miller, Morena Baccarin, Gina Carano en Brianna Hildebrand de volle vijf sterren van de FT-recensent Arjan Welles, Rotten Tomatoes noteert 84% en de IMDb staat voorlopig op een 8,8.

En we hebben nog meer cijfers! De website Kids In Mind maakte een lijstje van de wat steviger taalgebruik in de film:

84 x het woord 'Fuck' en afgeleiden
34 x een woord als 'shit'
21 x seksuele referenties
19 x anatomische termen
9 x religieuze kreten
8 x milde obsceniteiten, gescheld
3 x obscene handgebaren

Hoofdrolspeler Reynolds heeft tijdens de show van Andy Cohen een cijfer gegeven aan een van zijn eerdere superheldenfilms, Green Lantern. Hij geeft de film een 1 op de schaal van 10: "Ik zou het een karige 4 geven. Een 3 of een 4. Het werkte niet. Een 1, het is een 1." Op FT kreeg de film destijds 2 sterren.

Hieronder een interview van IGN met Deadpool en vervolgens een promootje met Miller.




NieuwsFilm

meest populair