Berlinale 2016: presentatie van de Shooting Stars

Berlinale 2016: presentatie van de Shooting Stars

Onder meer Reinout Scholten van Aschat en Martha Conga Antonio waren erbij.

Al jaren is de presentatie van de Shooting Stars een vast programma onderdeel van het Berlinale. Hiervoor worden een aantal jonge talenten uitgenodigd om deel te nemen hieraan, waarbij ze met allemaal mensen uit de filmwereld in contact kunnen komen en leren wat er bij het beroep van acteur allemaal komt kijken. Bij de presentatie van de Shooting Stars krijgt pers na afloop de kans om een praatje te maken. Hoewel er veel onbekende gezichten tussen zitten, behoorden ooit Daniel Craig en Alicia Vikander (om er maar een paar te noemen) tot een lichting en vorig jaar heb ik zo Maisie Williams uit Game of Thrones ontmoet en uitgebreid gesproken.

Vaak zitten er Nederlanders bij de geselecteerde talenten en dit jaar is Reinout Scholten van Aschat (momenteel te zien in Beyond Sleep)een van de geselecteerden. Verder is de Belgische Martha Conga Antonio (bekend van haar rol in de film Black) ook van de partij, evenals Lou de Laâge en Kacey Mottet Klein. Zoals gebruikelijk komen pers en talenten hiervoor samen in de Audi Lounge op de Postdamer Platz, gelegen aan de ingang van de Berlinale Palast tegenover het Hyatt Hotel.

Nadat iedereen plaats heeft genomen in de kleine ruimte, praat een moderator een halve minuut met elke shooting star en daarna is het tijd voor de journalisten om hun interviews te doen. Vorig jaar had ik enkel een interview met Maisie Williams aangevraagd. Dat vond ik achteraf gezien erg jammer en daarom heb ik dit jaar drie ingepland, namelijk met Lou de Laâge, Reinout Scholten van Aschat en Martha Conga Antonio. Alle drie zijn ze ontzettend enthousiast en leuk om mee te praten. Het zorgt voor een drukke, maar uiterst geslaagde maandagochtend. Daarna is er geen tijd voor een pauze, maar moet ik meteen doorrennen naar een screening. Maar daar lezen jullie meer over in een volgend verslag.



NieuwsFilm

meest populair